Почетна / Тенис / АТП

Федерер: Ближи се крај каријере али сада ми недостаје тенис

Федерер је причао и о односу са дугогодишњим ривалом Шпанцем Рафаелом Надалом и истакао њихову блискост и пријатељство ван терена
ФОТО: EPA/NIC BOTHMA

Швајцарски тенисер Роџер Федерер признао је да му се ближи крај каријере али је рекао да је за сада циљ да се добро спреми за наредну сезону.

Федерер није играо откако је у јануару изгубио у полуфиналу Аустралијан опена од Новака Ђоковића и пропустиће остатак сезоне због две операције колена.

- У принципу, био сам забринут само за здравље, али сада ми недостаје осећај играња пред пуним стадионом. Знам да се ближи време када ћу завршити каријеру и мислим да ће ми све то много недостајати - рекао је Федерер за немачки Цајт. - Морам да будем стрпљив и да наставим да радим. Било би лакше да сам се повукао у овом тренутку, али желим и даље да пружим себи могућност да уживам у тенису. Узећу мало времена да се вратим у добру форму - додао је освајач рекордне 20 гренд слем титуле.

Федерер је причао и о односу са дугогодишњим ривалом Шпанцем Рафаелом Надалом и истакао њихову блискост и пријатељство ван терена.

- Када сам га упознао изненадио ме је пошто је ван терена био веома стидљив, а видели сте како се такмичи...  Агресивност којом је играо била је невероватна. Велико је ривалство међу нама и понекад није било лако. Имали смо велике дуеле, али смо увек поштовали један другога, знали смо да смо узор многима и представљали смо наш вољени спорт. Наше породице се добро слажу и увек честитамо један другоме на успесима - додао је један од најбољих тенисера свих времена.

Он је подвргнут операцији колена у фебруару, али је прошлог месеца рекао да је морао на додатну артроскопију колена због проблема који су се појавили током опоравка.

Швајцарац није много пропустио, пошто су такмичења прекинута због пандемије корона вируса и требало би да се наставе почетком августа.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.