Почетна / Тенис / Били Џин Кинг куп

Селекција Србије одрадила први тренинг у Анталији

Селектор Вемић може да рачуна на Александру Крунић, Дејану Радановић, Елену Миловановић и Лолу Радивојевић
ФОТО: ТСС

Били Џин Кинг куп селекција Србије (некадашњи Фед куп) комплетирала је састав по доласку у Анталију. Од 11. до 16. априла 2022. одиграти квалификационе мечеве у оквиру И групе Евро-афричке зоне за пласман у плеј оф за попуну Светске групе.

Најбољу женску тениску сениорску селекцију Србије представљаће измењен састав у односу на онај који је пријављен пре две недеље, разлог су повреде наших репрезентативки.

Селектор Били Џин Кин куп селекције Србије Душан Вемић на располагању за мечеве у Турској имаће следећи тим: Александра Крунић (116. WТА сингл ранг), Дејана Радановић (432. WТА сингл ранг), Елена Миловановић (802. WТА сингл ранг), Лола Радивојевић (1343. WТА сингл ранг и на јуниорској ИТФ листи 60. место).

Репрезентација Србије одрадила је први тренинг у прелепом ризорту Мегасарај хотела где су терени на коме ће се наредних седам дана играти Били Џин Кинг мечеви у И групи Евро-афричке зоне за 2022.

Србија је у А групи са Данском, Естонијом, Турском и Мађарском. У Б групи бориће се: Хрватска, Словенија, Шведска, Аустрија, Бугарска и Грузија.

Први меч селекција Србије одиграће у понедељак 11. априла против тима Естоније у 10 часова, у уторак у истом термину ривал је Данска. После једнодневног предаха у четвртак 14. априла играмо са Мађарском, а дан касније против домаћина Турске. Сваки меч чине два сингла и дубл меч.

- Терени су мало спорији због кише која је падала претходног дана, али игра се са Вилсон лоптама што је сматрам позитивно за нас, јер девојке играју одлично са тим тежим лоптама. Атмосфера је одлична, тимска, ту смо да се боримо, ту смо да пробамо да победимо. Имамо још дан И по да истренирамо и од понедељка креће такмичење чији почетак жељно исчекујемо – рекао је Душан Вемић, селектор Србије.

Први рекет српског тима Александра Крунић која иза себе има 13 година стажа у репезентацији, 28 одиграних мечева, наслов вицешампиона света у овом такмичењу спремна је за нове битке Србије.

- Одрадили смо први тренинг у Анталији, услови су добри, време сунчано, без превеликог ветра и било је јако пријатно за тренинге. И даље се привикавам на временску разлику, јер сам стигла из Колумбије, тако да ми је мало теже да се будим ујутру на јутарње тренинге, али имам довољно времена да се навикнем. Атмосфера је сјајна, сви се знамо, сви се лепо слажемо. Леп нам је хотел, храну имамо од ујутру до увече, неко ће се угојити, неко неће, али све у свему спремни смо да се боримо. Наша група се састоји од пет тимова, друга је од шест, први меч је у понедељак против Естоније, данас И сутра ћемо погледати тренинге противиница да се боље припремимо И од понедељка дајемо све од себе на мечевима – закључила је најбоља тенисерка Србије Александра Крунић.

Eлена Миловановић

Лола Радивојевић

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.