Почетна / Тенис / Дејвис куп

Ђоковић: Извући ћемо поуке, морамо да направимо добар дубл

Репрезентација Србије није успела да се пласира у финале Дејвис купа, пошто је у петак увече у полуфиналу у Мадриду изгубила од Хрватске са 1:2
ФОТО: EPA-EFE/Emilio Naranjo

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је вечерас да екипа мора да извуче поуке из пораза од Хрватске у полуфиналу Дејвис купа, али и да репрезентација мора да оформи добар дубл како би остварила добар резултат у том такмичењу.

"Сезона се данас завршила, не жалим ни због једног турнира који сам играо. Дајем све од себе, као и увек, за репрезентацију, а додатно је важно када су сви укључени. Нажалост то није био случај, јер једна победа у синглу није довољна. Ово је на неки начин окрутно такмичење јер мораш да победиш сваки меч, рачуна се и сваки сет. То је спорт, не кајем се ни због чега у животу", рекао је Ђоковић после меча.

Репрезентација Србије није успела да се пласира у финале Дејвис купа, пошто је у петак увече у полуфиналу у Мадриду изгубила од Хрватске са 1:2.

Хрватска је раније данас повела након што је Борна Гојо победио Душана Лајовића са 4:6, 6:3, 6:2, а Србија је изједначила победом Ђоковића против Марина Чилића 6:4, 6:2.

Одлучујући поен Хрватској донео је први дубл света Никола Мектић и Мате Павић, који су у трећем мечу полуфинала победили Новака Ђоковића и Филипа Крајиновића са 7:6, 6:1

"Покушавам да извучем поуке посебно из тешких тренутака. Колико год да боли, ово су прилике да јачамо, растемо, развијамо се у боље особе и играче. Извући ћемо поуке из овога што се догодило ове године у Ђевис купу. Има много ствари које можемо да унапредимо као тим и индивидуално. Циљ је да се оде далеко у Дејвис купу јер нам је стало да играмо за тим и за нацију", навео је Ђоковић.

Први тенисер света рекао је да је екипа веровала да може да победи Хрватску.

"Зашто бисмо излазили на терен ако не верујемо да можемо да успемо. Знали смо да ће ово бити најтежи меч за нас, да су они фаворити у дублу. Играли смо против најбољег тима на свету, играју стално заједно, специјалисти су у дублу. Ми не играмо много дублове, можда би требало више. Морамо да имамо дубл тим, иначе ће бити веома тешко освојити Дејвис куп", навео је.

"Покушали смо, није успело. Дефинитивно треба да унапредимо дубл нашег тима. Морамо да имамо дубл који стално игра заједно, иначе ће нам све изгледати као да се пењемо на Монт Еверест", додао је Ђоковић.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

???
Treba da se napravi dobar dubl i bar jos jednog igraca da imamo koji nekoga moze pobediti.Ovo oslanjanje samo na Noleta je bas bezveze.Troicki je mogao jos malo da igra mozda bi imalo vece koristi a ovo sto je kao selektor to nije nista.Sta on moze da pomogne na tom mestu kad ostali vise znaju od njega samog.
PINK
Tebi Novace svaka cast sve si uradio ali nije pomoglo.Nije toliki problem dubl nego drugi igrac.Ova cetvorica su toliko slabi da ne mogu nokoga dobiti.Ti znas da je tako a sto ne kazes da je to problem,nemoj zaobilaziti istinu.A postavljanje ovog selektora i nacin kako je uradjeno govori da mnogo toga ne stima.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.