Почетна / Тенис / Дејвис куп

Зимоњић: Верујем да ће Новак бити спреман за Шпанце, свакако жели да игра

Урадиће све да се опорави за меч са Шпанијом – додаје селектор 0 Повреда у зао час, до средине јула се ниже велики број највећих такмичења
ФОТО: Н. Неговановић

Два грен слема, пет мастерса 1.000, четвртфинале Дејвис купа – све то набијено је од марта до средине јула. Најтежи део тениске сезоне је тек почео, а Новак Ђоковић мора на боловање.

У питању је повреда лакта, веома важног дела људског тела за играње тениса. Ова тетива непрестано трпи оптерећење, а када се једном повреди, не пролази преко ноћи. Поготово када се обнавља.

Ноле је већ имао проблеме са лактом, мучио га је прошле године, због њега је одустао од Кинеског опена у Пекингу, јединог турнира на коме никада није изгубио а победио је шест пута.

У међувремену су га на Вимблдону и Ју-Ес опену оптерећивали проблеми са ручним зглобом.

Историјска серија победа у 2015. и 2016, када је заредом освојио сва четири грен слема, као први тенисер коме је то пошло за рекетом још од 1969, узела је данак. И још га узима.

Ђоковић је због обновљене повреде морао да откаже учешће на мастерсу 1.000 у Мајамију који данас почиње, али сада је битно да што пре санира болни лакат и врати се у акцију.

С друге стране, не сме прерано да се врати на терен, јер поновна обнова повреде би могла да значи још дужу паузу. Прво следеће такмичење је четвртфинале Дејвис купа против Шпаније у Пиониру од 7. до 9. априла.

Верујем да ће Новак бити спреман за четвртфинале – јавио се селектор Ненад Зимоњић са Флориде.

Он најбоље зна како му је тело и сходно томе мислим да ће правити план за Дејвис куп и остале турнире.

За селектора нема дилеме какве су Ђоковићеве жеље.

Свакако жели да игра против Шпаније – објаснио је.

Зимоњић не губи оптимизам, пре свега јер је из прве руке уверен колика је жеља највећег српског аса да стане на мегдан Шпанцима у Пиониру.

Урадиће све да се опорави и буде спреман за овај дуел – додаје селектор.

С обзиром да је од Аустралијанца Кирјоса у Индијан Велсу изгубио у пре пет дана, а да на Ки Бискејну неће играти, то значи да ће имати три недеље за опоравак до почетка Дејвис купа.

Као што селектор Зимоњић каже, нема сумње да Новак жели да игра против Шпанаца, али нема сумње и да је свестан ризика.

Јер, седам дана после двобоја у Пиониру почиње сезона турнира на шљаци која ће кулминирати одбраном титуле на Ролан Гаросу.

Баш борба за Куп мускетара ће бити најважнији тениски догађај у наредних неколико месеци, јер је то једини грен слем пехар који је још у његовом поседу.

Сигурно је да не би волео да после периода у коме је био носилац све четири титуле велике четворке, експресно остане без свих њих.

Одмах после Гароса је Вимблдон на коме је Ноле освојио већ три титуле, али је летос поражен у трећем колу од Сема Кверија.

И тек када завеса падне на лондонску траву, Ђоковић може да одахне. Тих неколико недеља после Вимблдона, на које прошле године није могао да рачуна због Олимпијских игара у Рио де Жанеиру, биће први Новаков предах.

Актуелна принудна пауза не може се тако рачунати, јер опуштања нема. Иако не игра у Мајамију, бриге због повреде, посете лекарима, стална размишљања и саветовања када и како тренирати, када се вратити на турнире, не доносе неопходни предах у такмичарској тензији.

Мадрид под знаком питања
Чак и да се одлучи да игра у Дејвис купу, то не мора да значи да ће Ђоковић учествовати на свим турнирима сезоне на шљаци.
Највећи знак питања ће сигурно бити над Мадридским опеном у Каха Махики, чији услови играња су најнезгоднији за Србина.
Због чињенице да је шпанска престоница на надморској висини, лоптице добијају на брзини и зато Ђоковић ту има највише проблема од сва три мастерса 1.000 на шљаци.
Из истог разлога, мадридски турнир се не може сматрати као идеална припрема за Ролан Гарос, поготово јер је само недељу дана касније Рим који је много повољнији за генералну пробу за Париз.
С друге стране, Ноле у Каха Махики брани титулу, тако му сигурно неће бити лако да је преда без игре. Зато је много дилема пред њим у наредних неколико недеља.
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.