Почетна / Тенис / Дејвис куп

Обрадовић: Страх од будућности

– Деца све раније престају да се баве тенисом, што није био случај пре пет-десет година. Нажалост, ови подаци указују на то да бели спорт замире у нашој земљи, што је парадоксално, када се у обзир узму изузетни успеси које наши професионалци постижу у мушкој и женској конкуренцији.
ФОТО: В. Марковић

Овим речима, без околишања и улепшавања, Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, недавно је изразио стрепњу за тениску будућност земље у којој је рођен, земље коју је, заједно са још неколико колега, одвео на врх света.  

Да се тенис у Србији одржава на стакленим ногама, сматра и Богдан Обрадовић, селектор Дејвис куп репрезентације. Искрено, са дозом горчине због лошег односа државе према спорту који је нацији протекле деценије приредио много радости, Обрадовић је говорио о актуелном тренутку и временима која нам предстоје.

- Пре неки дан ме је један шведски новинар питао: „Да ли имате страх за српски тенис?“ Објаснио сам му да наша држава нема пара да улаже у тенис. Имамо таленте, али они одлазе у иностранство да тренирају. Тврдим да то није добро. Боље за ту децу је да остану овде, јер нико их не познаје боље од српских тренера. Истог смо менталитета, одрасли смо сви на овим просторима и није добро да тако рано одлазе – искрен је био Обрадовић.

Шта је највећи проблем српског тениса?

- Свестан сам да држава нема пара, да грцамо буквално, али… Опет морам да причам о Националном тениском центру. Није ми јасно да тенисери не могу да добију своју кућу, а фудбалери у Старој Пазови имају своју, а по резултатима које су направили у последњих 15 година апсолутно то нису заслужили. Поштено је да се те паре поделе осталим спортовима. Давање средстава уопште није добро избалансирано.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vincenzo
Realno. Fudbalu se sve daje ali fudbal igraju svi, pogotovo siromasni, a tenis burzuji, ni to nije izbalansirano ako cemo iskreno...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.