Почетна / Тенис / Били Џин Кинг куп

Вемић објавио списак: Верујем у девојке и у победу против Канаде

Полседњи пут селекције Србије и Канаде играле су 2014. године у Монтреалу, када је домаћа репрезентација славила резултатом 3:1
ФОТО: TCC

Селектор женске тениске репрезентације Србије Душан Вемић објавио је данас списак играчица за предостојећи меч плеј-офа за пласман у квалификације Светске групе 2022. године у Били Џин Кинг купу против Канаде.

Вемић се одлучио да позове Нину Стојановић 85. играчицу света, Олгу Даниловић 158. играчицу на BТА листи, Александру Крунић 221. играчицу света, Ивану Јоровић 237. на BТА листи и 16-годишњу Лолу Радивојевић, која се налази на 59. месту ИТФ листе, пренео је сајт ТСС-а.

Меч између Србије и Канаде игра се 16. и 17. априла у Краљеву, у хали "Спортски центар Ибар".

Од 1963. до 1995. године ово такмичење звало се Куп Федерације, а од 1995. године Фед Куп, да би од 2021. године такмичење променило име у Били Џин Кинг куп по славној Американки, која је освојила 12 грен слем титула.

Полседњи пут селекције Србије и Канаде играле су 2014. године у Монтреалу, када је домаћа репрезентација славила резултатом 3:1.

Вемић: Верујем у девојке и у победу против Канаде

Канада нам стиже ослабљена, очекивали смо њихов најјачи тим, јер је ово коло такмичења веома важно, даје тиму шансу да се пласира у Светску групу којој сви тежимо, изјавио је селектор женске тениске репрезентације Србије Душан Вемић.

На Вемићемом списку су Нина Стојановић, Олга Даниловић, Александра Крунић, Ивана Јоровић и Лола Радивојевић, док селекторка Канаде Хајди Ел Табах на гостовање Србији долази са следећим играчицама: Лејла Фернандез, Ребека Марино, Шерон Фичман и Керол Жао.

- Изненађен сам избором тима са којим Канада стиже у Краљево. Сигурно је да су планирали да носилац битке против нас буде њихова најбоља тенисерка Андреску, шеста играчица света, али догодило се да је она у финалу у Мајамију пре неколико дана доживела поведу и предала меч у другом сету, што је десетковало редове нашег противника. Нема ни Ожени Бушар која је такође била топ тен играчица и у последњих пола године се враћа и напредује, бележи добре резултате и увек је незгодан противник - рекао је Вемић.

Првог и другог такмичења дана играју се по два сингл меча и на крају дубл.

- Стиже нам ослабљена Канада, а ми смо очекивали њихов најјачи тим, јер ово коло такмичења је јако важно, даје тиму шансу да се пласира у Светску групу којој сви тежим. Са друге стране онај ко изгуби пада поново у зонско такмичење које је јако напорно, исцрпљујуће и са којим нико није срећан. Ту су и Олимпијске игре ове године, које такође имају тежину и доносе превагу да се најбоље играчице одазову позиву селектора за Били Џин Кинг куп који је специфично такмичење, као што је и Дејвис куп - каже Вемић.

- У два дана имамо пет мечева, што је јако захтевна структура, ја се надам и верујем да ће наше девојке показати форму и тимски дух, да ће једне од других извући максимум и цео стручни штаб ће им помоћи да оне то и учине. Верујем да ће наше девојке пружити максимум и дати шансу себи и нашој репрезентацији да победимо.

Играмо код куће, без публике, а од августа прошле године сва тениска такмичења се играју у врло сличним условима, истиче Вемић.

- Канада има две искусне играчице у овом саставу који су најавили за долазак у Србију. Од четири играчице које стижу најнеискуснија је уједно и најбоља, то је Лејла која има 18 година и која је освојила WТА титулу сада у марту на такмичењу у Монтереју. Ту је и ветеранка Марино која се сада враћа тенису и која је увек незгодна због стила игре, Карол Жао није играла превише турнира у последњих 18 месеци, Фичман је специјалиста дубла, умела је раније доста добро да игра и сингл, све у свему биће занимљиво, а ми се надамо да у ћемо у наредних десет дана до меча имати довољно времена да се припремимо и да наша најбоља игра коју будемо пружили буде довољна за победу - закључио је Вемић.

На мечу Србија - Канада у Краљеву неће бити публике и медија.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

lazar matić
- Odavno nismo imali lošiju reprezentaciju. :-(
lazar matić
- I posle neko kaže da se ne razumem u tenis... :-)

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.