Почетна / Тенис / Били Џин Кинг куп

Јечменица: Ослабљено смо, али верујем у млади тим

Селектор ФЕД куп репрезентације Србије Татјана Јечменица-Јевтић рекла је да ће њена екипа у предстојећем дуелу против Белгије бити ослабљена неиграњем Јелене Јанковић, али је истакла да верује „свој млади тим”
ФОТО: И. Милутиновић

Сигурно је да бисмо били јачи да уз две наше најбоље тенисерке у тиму. Јелени је жао што је морала да откаже. Знам да је до последњег момента желела да игра и да помогне девојкама. Тужно је што је морала да се повуче. Знатно смо ослабљене, јер смо рачунали на њу, међутим, ово је млад тим и ја верујем у њих – рекла је Јечменица-Јевтић новинарима на конференцији у дворани „Александар Николић”.

Тенисерке Србије играће у суботу и недељу у Београду против Белгије, у плеј-офу за опстанак у Светској групи Б ФЕД купа, а у тиму неће бити Јелена Јанковић због повреде, као и Ане Ивановић која је недавно окончала репрезентативну каријеру.

Белгија има добре играчице, али нико није фаворит у овом мечу, биће отворен дуел. Можда оне јесу у овом тренутку на папиру јаче, али сам сигурна да ће наше девојке дати све од себе. Воле и желе да играју за репрезентацију, а надам се да ће и срећа бити на нашој страни – рекла је она.

Јечменица-Јевтић је рекла да ће уколико дође до петог одлучујућег меча у дублу највереоватније играти Александра Крунић и Нина Стојановић. Она је и позвала публику да у што већем броју дође у дворану „Александар Николић” и подржи девојке.

Српска тенисерка Александра Крунић је оценила да је у доброј форми и рекла да једва чека почетак дуела.

Играле смо с Белгијом двапут и оба пута смо их добиле. Боље су рангиране од нас, али у ФЕД купу нема правила. Надам се да ће доћи много публике, јер нам је то потребно – рекла је Крунићева.

Њена репрезентативна саиграчица Јована Јакшић казала је да атмосфера у тиму одлична и да не сумња да ће се то пренети и у мечеве с Белгијом.

Оне су на папиру јаче, али девојке су спремне. Атмосфера у тиму је фантастична и сви једва чекамо да почне – казала је Јакшићева.

Најмлађа репрезентативка Олга Даниловић рекла је да је пресрећна што је у тиму.

Не верујем да ћу ја да урадим нешто велико, али бићу ту да бодрим свој тим. Надам се да ћемо проћи даље – рекла је Даниловићева.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

os@
ni seta osvojiti nećete
Djuka
OI kvalifikacije u stonom tenisu: Gabrijela Feher - Gaponova (UKR) 4-0 Gabrijela Feher - E.Samara (ROU) 4-2 !!! Finale kvalifikacija za plasman na OI Feher - Polina Mikhailova (RUS) u 19.30 sto 1, verovatno stream na laola1.tv

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.