Почетна / Тенис / Били Џин Кинг куп

Српкиње боље и од Израела, на путу до елите стоји Пољска без Радвањске

Српкиње савладале Израел са 2:1, али им је пре меча већ речено да сигурно иду даље због количника
ФОТО: ИТФ

Србија ће играти у финалу Прве зоне Евро-афричке групе у Талину и уколико изабранице Татјане Јечменице-Јевтић успеју да тријумфују против Пољске, обезбедиће пласман у бараж за попуну Друге Светске групе који ће играти у априлу.

Пласман у финале Српкиње су стекле победом над Израелом са 2:1. Ивана Јоровић је победила 1.212. на свету, Мају Тахан, са 6:1, 6:0. Нина Стојановић је изгубила од Дениз Казанјук са 6:4, 6:2.

Потом је израелски дубл одлучио да преда меч и тако је наша селекција успела да са максималним учинком са три победе у групи „Д” оде у финале.

Ивана Јоровић је током групног такмичења била беспрекорна. Победа над Тахановом, била је њена трећа у синглу у групи плус првог дана је играла у дублу у којем је са Нином Стојановић такође тријумфовала.

Стојановићева, која је наш први рекет у Талину, јуче је изгубила од сто места слабије рангиране тенисерке из Израела, али је објаснила због је дошло до пада.

На загревању пред меч против Израелки обавестили су нас да смо прошле у финале плеј-офа иако нисмо ни почеле да играмо – јавила је Стојановићева вести из Талина.

Зато је тај адреналин који сам имала доста спласнуо, али сам у себи помислила: „Више одмора за финале!

Зато је меч против Казанјукове искористила да увежба неке елементе игре.

Покушала сам заправо да тренирам оно што мислим да ми не иде и да покушам што више да увежбам неке елементе за завршни дуел против Пољакиња. Заправо најважније од свега је да смо у финалу и морамо да се фокусирамо да добијемо и тај меч како бисмо се пласирале у бараж за попуну Друге Светске групе – истакла је Стојановићева.

Она је за крај додала.

Позитивно размишљам. Свим снагама ћемо играти у финалу.

Са Иваном Јоровић која игра у Талину сјајно и са пуно самопоуздања и Нином Стојановић која подједнако добро може да игра и у синглу и у дублу, селекција Србије може да се нада добром резултату против Пољакиња која је ослабљена за неиграње првог рекета Агњешке Радвањске.

Добра ствар је што су и Нина и Ивана имале додатних неколико сати за одмор и што нису морале да играју дубл јуче, па су то време искористиле да оду на масаже и третмане који ће им помоћи да освеже тело после напорна три дана надметања у Талину.

Њихове мечеве у Србији, љубитељи белог спорта са пажњом прате, а Чачанка је имала молбу за све у отаџбини.

Држите нам палчеве и бодрите нас. Шаљите нам позитивну енергију, а ми ћемо се трудити да оправдамо поверење и на крају славимо – закључила је Ивана Јоровић.

У суботу од 16 часова, наше девојке ће играти против Пољакиња које су заузеле прво место у групи „А”. Пољакиње играју у саставу Магда Линете (96. на листи), Катарина Питер (212), Паула Канија (279) и Магдалена Фреч (268).

Нина Стојановић је први рекет у нашем тиму и заузима 126. место на свету. Ивана Јоровић је 148. тенисерка планете, а Дејана Радановић 409, док је Бојана Маринковић 618.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.