Почетна / Тенис / Били Џин Кинг куп

Јечменица: Долази време Олге Даниловић у Фед Купу

За сад позитивне одговоре послале Јоровићева и Радановићева, чекају се Крунићева и Стојановићева
ФОТО: Архива Журнала

Долази време Олге Даниловић, бар у репрезентацији Србије у Фед купу. Татјана Јечменица-Јевтић, селектор наше селекције, већ је почела да припрема екипу за турнир Прве групе Евро-афричке зоне Фед купа у Талину почетком фебруара, главна новост је већа улога наше најперспективније јуинорке.

Послала сам позиве кандидатима за репрезентацију, већ сам добила позитивне одговоре од Олге, Иване Јоровић и Дејане Радановић. Оне ће сигурно играти у Талину – истиче Таша.

Још чекам да ми одговоре пошаљу Александра Крунић и Нина Стојановић.

Селекторка је веома задовољна што ће Јоровићева, већ искусна репрезентивка, бити у тиму, али не крије ни колико је срећна што је већ добила позитивну реакцију тенисерке од које се очекује да једног дана буде чланица најужег светског врха.

Веома ми је драго што ће Олга коначно дебитовати јер је већ неколико пута добијала позиве за Фед куп али због повреда није могла да се одазове. Сада ће сигурно бити у тиму – нада се Таша да ће овог пута малери заобићи троструку грен слем шампионку јуниорске конкуренције.

С обзиром да се у естонској престоници игра турнир, да ће бити мечева сваког дана, јасно је да ће тенисерке морати да распореде оптерећење.

Имаћемо млад тим у Талину али нико не сме да нас потцењује, јер смо и претходних година биле у сличној ситуацији па смо успевале да победимо.

Олга у јануару пуни 17 година, али је већ одлучила да се преоријентише на сениорску каријеру, па ће јој турнир у Фед купу бити од великог значаја јер ће у кратком року стећи одлично искуство из дуела са старијим и боље рангираним тенисеркама.

Олга је одлично стартовала на професионалној сцени, доста се спустила на светској листи и заузима коректну позицију за почетак каријере у овој конкуренцији – подсећа Таша да је Даниловићева на старту године била 908. на светској листи а сада је 326.

Одиграла је и један ВТА турнир, и то са 16 година, што јој доноси важно искуство.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.