Почетна

Јелена Јанковић од ФЕД Купу: Бараж зависи од мог здравља

На први поглед, ранг листа најбољих тенисерки света изгледа као да је наопако по-стављена. Као да се неки компјутерски вирус умешао када је прављена. Јелена Јанковић на 50. месту!
ФОТО: В. Величковић

Најбоља тенисерка света из 2008, једна од ретких која је на врхунцу своје каријере била у плусу са сестрама Вилијемс, шампионка 15 турнира, на прагу зараде од 20 милиона долара.

И све то довољно само за 50. место!? Па какве су онда оних 49 испред ње! Али компјутер не греши, светска листа не лаже. Мучена повредама и слабим играма, Џеј-Џеј је толико пала на ВТА лествици да је у Дохи морала да игра квалификаци-је.

- Сада се добро осећам, али морам да вратим игру и самопоуздање. Да будем опу-штена у мечевима, да будем у свим ситуацијама, да се такмичим, да се борим – причала је после прексиноћњег тријумфа над Бугарком Пиронковом који јој је и донео пласман у главни жреб Катарског опена.

Откуд ви овде у квалификацијама?

- Имала сам много повреда прошле године. Пала сам на листи и сада морам поново да их играм.

Да ли сте пратили успехе Србије у Фед купу?

- Јесам, колико сам успела, јер сам доста времена проводила на терену. Драго ми је што су победиле и прошле даље. Све честитке, имамо јако добар и млад и преспек-тиван тим. Лепо је видети их да побеђују. Оне ће у будућности бити веома опасне.

Какве су шансе да ви заиграте у баражу?

- Све зависи од мог физичког стања. Ипак ја сада пуним 32 године. Није ми лако ни да играм турнире. Јако ми је тешко јер ни физички нисам довољно спремна као раније да издржим све те напоре. Постоји већи ризик да се повређујем. Имала сам пуно повреда прошле године, две руптуре, искренуће зглоба, леђа ме боле. Доста је проблема са здрављем тако да ми није лако да играм константно и да пружам вели-ки допринос. Ја сам увек ту и увек волим да помогнем али ако је неко бољи или се осећа боље, зашто да не.

Годинама сте били лидер репрезентације?

- Да али ред је да се млади докажу и да се изборе за свој пласман. Добро им иде и не бих желела да кварим јер сам ја старија а оне су наша будућност. Ја сам на зала-ску каријере.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

SNEKI
JECO VREME DA OKACIS REKET U KLIN
pera lozac
ti ces da je zamenis?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.