Почетна / Тенис / Новак Ђоковић

Аустралијске власти одбиле све Ђоковићеве захтеве: Овде нема посебног третмана јер вас вирус не третира посебно

Први гренд слем године, Аустралијан опен, почиње за три недеље, 8. фебруара.
ФОТО: ЕПА/Р. Пилипи

Аустралијске власти једногласно су одбиле захтеве које је први тенисер света и председник Удружења играча (ПТПА) Новак Ђоковић послао организаторима Аустралијан опена у жељи да сви учесници добију исте услове током боравка на турниру.

Ђоковић је покренуо "побуну" и послао листу захтева организаторима како би сви учесници имали исте услове, након многих жалби да се осећају као у затвору у Мелбурну.

Медутим, локалне власти у држави Викторија, чији је Мелбурн главни град, саопштиле су да се правила која се тичу безбедносних мера и протокола неће мењати.

"Правила се неће мењати јер су стигла од јавних здравствених савета. Људи могу слободно да дају спискове жеља, али одговор је ''не''. Знам да је неколико играча ''брбљало'' о правилима. Она важе за њих као и за све остале. Сви су о томе били информисани пре доласка и то је био услов који су прихватили. Овде нема посебног третмана јер вас вирус не третира посебно. Дакле, ни ми немамо посебан третман", истакао је премијер Викторије Данијел Ендруз.

Ема Казар, комесарка за руковођење кризом изазваном корона вирусом и организовањем карантина у држави Викторија, потврдила је да неће бити никаквих промена.

"Дефинитивно ''не'' од мене. Не мењамо наш програм", јасно је одговорила Ема Казар.

Она је додала да разуме да је тешко провести 14 дана у карантину.

"Овде смо да радимо са играцима и Тениском асоцијацијом Аустралије, како бисмо њихове тренинге учинили што пријатнијим", поручила је Казарова.

Више играча стављено је у потпуни карантин од 14 дана, без могућности тренинга, јер су у авионима којима су дошли у Аустралији откривени оболели од корона вируса.

Ђоковић се залагао да им се омогуће услови за трениг и припрему за турнир.

Први гренд слем године, Аустралијан опен, почиње за три недеље, 8. фебруара.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.