Почетна / Тенис / Новак Ђоковић

Ђоковић: Мареју желим лепо венчање и много деце

"Честитам Ендију на сјајном турниру, велики је борац и добар такмичар. Желим му све најбоље у наставку сезоне, да има лепо венчање и добије много деце са вереницом Ким. Откако сам постао отац другачије размишљам, извињавам се што сам скренуо са теме"
ФОТО: АП

Први тенисер света Новак Ђоковић рекао је данас да без помоћи свог тима не би успео да освоји своју пету титулу на Отвореном првенству Аустралије и свом противнику у финалу Британцу Ендију Мареју пожелео лепо венчање и много деце.

Ђоковић је освојио пету титулу на Отвореном првенству Аустралије у Мелбурну пошто је победио шестог играча света Британца Ендија Мареја са 3:1 у сетовима (7:6, 6:7, 6:3, 6:0).

Он је постао први тенисер у Опен ери, од 1968. године, који је освојио пет трофеја у Мелбурну. Претходно је побеђивао 2008. године, 2011. 2012. и 2013. године и без пораза је у финалима на том турниру.

Хвала мом тиму, који све жртвује како би био са мном. Да нема његове подршке, све ово не би било могуће. Толеришу многе ствари и увек су уз мене. Драго ми је што сам био у друштву великих тениских легенди – рекао је Ђоковић на церемонији доделе пехара.

Он је похвалио организаторе Отвореног првенства Аустралије, рекавши да тенисери уживају у Мелбурну, али и навијаче јер праве добру атмосферу. Такође, честитао је Мареју на доброј игри на турниру.

Честитам Ендију на сјајном турниру, велики је борац и добар такмичар. Желим му све најбоље у наставку сезоне, да има лепо венчање и добије много деце са вереницом Ким. Откако сам постао отац другачије размишљам, извињавам се што сам скренуо са теме – рекао је Ђоковић кроз осмех.

- Ово има дубље значење, пошто сам постао отац и муж. Ово ми је први гренд слем откако сам постао отац и муж и веома сам поносан на то. Покушавам да останем на правом путу, да будем посвећен тенису на сваки начин, као што сам у претходним годинама - рекао је Ђоковић после меча.

Он је постао први тенисер у Опен ери, од 1968. године, који је освојио пет трофеја у Мелбурну. Претходно је побеђивао 2008. године, 2011. 2012. и 2013. године и без пораза је у финалима на том турниру.

- Због овога играм тенис, да освајам велике титуле. Знам колико се људи око мене жртвју и покушавам да им на овај начин захвалим и да виде да их не схватам здраво за готово. То што сам се оженио и добио дете ми је дало снагу, то је нешто што до сада нисам осетио. Сада све иде у позитивном смеру и на томе сам захвалан - рекао је Ђоковић.

Он је почетком трећег сета имао проблема са повредом ноге, а након тога је освојио 12 од наредних 13 гемова и забележио победу.

- Било је много важних тренутака у мечу. Као што су сви предвидели, била је велика борба. Играли смо у финалу гренд слема и без обзира на моје резултате у Мелбурну, имали смо исте шансе за победу. Био је исцрпљујућ меч и обојица смо прошли кроз тешке тренутке. Имао сам кризу на крају другог и на почетку трећег сета, био сам преморен и било ми је потребно време да се вратим - рекао је први тенисер света.

- Након тога сам се трудио да будем агресивнији на мрежи, скраћивао сам поене. Направио сам важан брејк на 0:2 и то ме је психички вратило у меч. То је била борба мачке и миша, као и увек. Мислим да смо обојица приказали све што знамо. Драго ми је што сам веровао да могу да победим, спасио сам неколико брејк шанси у трећем сету, а затим га освојио. После тога сам осетио олакшање и желео то да искористим. На овом нивоу врло мало поена може да преокрене ствари на терену - додао је он.

Мареј је раније рекао да га је пореметило то што се чинило да Ђоковић можда има проблема са повредом шаке или ноге. Ђоковић је рекао да то није приметио.

- Не желим да говорим лоше ствари о њему на конференцији за новинаре или да тражим изговоре. У оваквим мечевима има много емоција, велика је тензија. Није лако током целог меча задржати концентрацију 100 одсто. Било је прекида када је човек ушао на терен, дужа пауза. Имао сам сет и брејк више, а након тога сам изгубио свој сервис. Он је заиграо агресивније и био бољи. Такође, није био свежији ни у другом ни трећем сету, али то је нормално после дугих размена удараца - рекао је он.

Ђоковић је истакао да је због снажне воље на терену освојио титулу и да није имао проблема са зглобом, већ да је у питању била дуга размена удараца због које се уморио.

- Нисам тражио лекарску помоћ јер није било разлога за то. Само сам се осећао слабо. Ту кризу сам прошао за 20 минута. Сетио сам се да смо имали сличну борбу и 2013. године у Мелбурну, када су два сета трајала два сата, осетио са да сам у психичкој предности и то ме је терало напред. Нисам желео да одустанем, покушавам да никада не одустајем и наравно због важности тренутка, играо сам финале гренд слема и морао сам да га зарадим - додао је он.

Ђоковић је освојио своју осму гренд слем титулу и изједначио се са легендама Андреом Агасијем, Кеном Розвелом, Иваном Лендлом, Џимијем Конорсом и Фредом Перијем.

Упитан да ли би заменио те трофеје за један на Ролан Гаросу, Ђоковић је одговорио да се све дешава са разлогом.

- Не питајте ме то, молим вас. Покушавам да не мислим на то шта би било кад би било... Има разлога због ког сам овде освојио пет титула, а ниједну у Паризу. Свака победа на гренд слему је посебна. Али, овај турнир је најуспешнији у мојој каријери, уживам да играм овде. Овај турнир поставља стандарде. Наставићу да радим и да верујем да могу да освојим Ролан Гарос, макар једном - рекао је Ђоковић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nole
Bravo care !

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.