Почетна / Тенис / Новак Ђоковић

Ђоковић победио Бердиха, у финалу са Федерером

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у финале АТП турнира у Дубаију савладавши у полуфиналном мечу Чеха Томаша Бердиха са 2:1 у сетовима - 6:0, 5:7, 6:4
ФОТО: АП

Ђоковић је у прилици да се бори за пети трофеј у Дубаију, а ривал ће му бити Швајцарац Роџер Федерер који је у првом полуфиналу лако надиграо Хрвата Борну Ћорића - 6:2, 6:1.

Цео данашњи дуел против Бердиха обележила је фантастична Ђоковићева партија у првом сету. Очитао је праву лекцију осмом тенисеру света, играо апсолутно бриљантно, тако да Чех није имао никаквих решења да га заустави, па је тај део меча окончан за само 23 минута.

У другом сету ситуација је била другачија. Бердих је заиграо много агресивније и сигурније, Ђоковић је био тај који је претежно морао да се брани, тако да је Чех заслужено изједначио у сетовима на сервис противника.

У одлучујућем делу сусрета такође је вођена велика борба. Бердих је задржао прави ритам и задавао проблеме српском тенисеру, понајвише добрим сервисом, али ни Ђоковић није попуштао, упркос повременим осцилацијама.

Коначно, српски ас најавио је успех брејком у петом гему (3:2), након нешто више од два сата игре окончао је јубиларни 20. међусобни окршај за 18. победа против Бердиха.

Чак и после првог првог сета, који је ишао на перфектан начин и када сам играо веома добро, знао сам да меч није завршен. Само сам хтео да останем на том нивоу, али било је тешко – изјавио је Ђоковић после двосатног, јубиларног 20. међусобног окршаја и 18. победе над Бердихом.

Имао сам много неизнуђених грешака у наставку. У трећем сету нисам баш сјајно контролисао лоптицу, али некако сам успео да се држим – казао је Ђоковић, који се у борби за титулу сутра састаје са Роџером Федерером.

Велико финале Дубаија на програму је у суботу од 16 сати, када ће рекете укрстити први и други тенисер света.

Када играте против Роџера, то је увек велики изазов. Ако желите да освојите турнир морате да играте најбољи тенис, посебно против њега у финалу, а нарочито овде. Осећам да му одговара ова врста подлоге и да ће играти најбоље што може –закључио је Ђоковић, који у Дубаију јури пету титулу, а укупно 50. у каријери.

Ђоковић и Федерер до сада су се састајали 36 пута, а Швајцарац је успешнији и води са 19:17.

Турнир у Дубаију, који се игра за укупан наградни фонд од 2,5 милиона долара, Ђоковић је до сада освајао 2009, 2010, 2011. и 2013. године.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.