Почетна / Тенис / Новак Ђоковић

КРАЉ ШЉАКЕ ЈЕ МРТАВ, ЖИВЕО КРАЉ: Ђоковић разбио Надала и пласирао се у полуфинале Ролан Гароса

Маестрални Србин Новак Ђоковић савладао је у четвртфиналу деветоструког освајача Ролан Гароса Рафаела Надала са 3:0 (7:5, 6:3, 6:1)! Краљ шљаке је „мртав“, трон је упражњен, а управо је Ђоковић највећи фаворит да буде крунисан у Паризу. Потребно је „само“ да прескочи још две степенице – Мареја у полуфиналу и Вавринку или Цонгу у финалу.
ФОТО: АП

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић савладао је данас Шпанца Рафаела Надала са 7:5, 6:3, 6:1 и пласирао се у полуфинале Ролан Гароса.

Ђоковић је после два и по сата потпуно надиграо деветоструког шампиона Отвореног првенства Француске и браниоца титуле, али и додатно се приближио освајању јединог грен слема који му недостаје.

Ђоковић је фуриозно отворио меч, одмах направио два брејка за велику предност 4:0, али је Шпанац узвратио истом мером и са четири узастопна гема вратио егал.

Ипак, Ђоковић је на свој сервис лако повео са 5:4, а потом је Надал одличном и рискантном игром спасио три сет лопте у 10. гему.

Српски тенисер наставио је са одличним сервисима, поново је пребацио притисак на Надала и после пете сет лопте у 12. гему повео у сетовима.

Други сет донео је доста опрезнију игру оба тенисера, играло се гем за гем, али је Новак у осмом освојио брејк и после малих потешкоћа на свом сервису дуплирао предност у сетовима.

Великих 2:0 Ђоковићу су унели доста самопоуздања, играо је још слободније и из тога још више погађао линије, а посебно сигуран био је на мрежи.

Слично као и на почетку дуела, Ђоковић је стартовао са два брејка, стекао 4:0 у гемовима, после чега се Надал практично предао.

Ђоковић ће у борби за финале играти против Британца Ендија Мареја који је савладао Давида Ферера из Шпаније.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Prepisujem i predlažem drugima
Pročitao sam da su Nole i Ana Ivanović stasavali i igrali za Partizan.Ali otkad ste se udružili sas Nemcima, dobro ,tj. bolje im ide! Čudna je ta istorija!
Nole
BRAVO NOLE SVI TE VOLE !!!
srele
Dominacija se nastavlja. Živio kralj tenisa. Čestitam pobjedniku ovogodišnjeg Rolan Garosa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ercov
Polako narode,treba jos dva velika stepenika da preskoci a koja su mnogo veca od ovog Nadalovog. Marej igra vrhunski tenis i ako mu zemljana podloga nije jaca strana mada verujem da Nole ima ipak malu prednost. Ako ga preskoci onda bih najvise voleo da u finalu igra sa Congom jer mu je Vavrinka trenutno nejneugodniji rival medju svim teniserima.
NinoL
Šta više reći osim: ĐOKOVIĆ NOVAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.