Почетна / Тенис / Новак Ђоковић

ЧЕЛИНЏ: Новаков тајм-аут за боље сутра

Како од несреће направити срећу. Питање као да се више односи на алхемију него на тенис, али баш тако у овом тренутку мора да размишља Новак Ђоковић
ФОТО: Ројтерс

Пише: Војин Величковић

Повреда лакта због које се Новак Ђоковић предао у четвртфиналу Вимблдона при вођству Томаша Бердиха са 7:6, 2:0 сигурно ће проузроковати дужу паузу, вероватно ће прескочити Ју-Ес опен почетком септембра а можда и остатак турнира до краја сезоне.

Кад се још једном саслушају Новакове речи на конференцији за медије да „проблем није од јуче, траје већ годину, годину и по дана. У том периоду сам био код специјалиста и домаћих и иностраних.

Ни од једног нисам добио јасан одговор, шта је у питању. Говорило се и операцији, али нико није био децидирано за то. Рекли су ми док то год може да се контролише лековима могу да играм.

Искрено, нисам за операције, али ни ово стално тровање медикаментима није решење. Да ли ће неко да ме реже или сече или трује лековима, свеједно је.

Видећу, сешћу опет са свима, урадити снимања и одлучити шта ћемо урадити у наредном периоду. Сада ми само треба добар одмор”, онда је јасно у каквој је дилеми шта даље, али и да ни по коју цену не сме да жури.

Најгоре би било да направи прекратку паузу, прерано изађе на терен и повреда се врати. Зато би најбоље било – ма колико је тако нешто тешко – наравно, у сагласју са специјалистима, узети максималан одмор, спремити се како треба и тек онда поново стати на црту.

У међувремену ову паузу може да искористи за решавање питања стручног штаба. Јер, Новак је без кондиционог тренера још од априла кад је прекинуо сарадњу са Гебхардом Филом-Гричом.

До сада му стручњак овог профила вероватно и није био потребан, јер је редовно играо турнире и кроз мечеве одржавао форму.

Међутим, кад се буде вратио тренинзима после паузе због повреде, биће му неопходан прави мајстор за фитнес, додуше баш као што је био и овај Аустријанац који се прославио радом са Томасом Мустером.

Новак би током паузе морао и да види колико може да рачуна на Андреа Агасија и Марија Анчића, јер је њихово повремено присуство можда било ОК у редовним ситуацијама али повратак са паузе због повреде сигурно није то. Мораће Новак добро да среди стручни штаб до повратка тренинзима.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ivan
Nole,samo napred,napravi i pauzu,sagledaj sve stvari kako treba i pocni po starom dobrom receptu za osvajanje.Ishrana je najbitnija za velike napore,samo jaka hrana i sve ce biti dobro.Vidi Federera kako mlati a stariji je.Poslusaj i njegov savet da kad je bio vegan nije bio sampion, jer to i ne ide jedno sa drugim.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.