Почетна / Тенис / Новак Ђоковић

Ренцо Фурлан, главни тренер у ТСС: Паники је прави човек за Новака

Паники има више од 50 година а последњих 20 је провео на Туру – истиче Фурлан
ФОТО: В. Величковић

Одлука Новака Ђоковића да изабере Марка Паникија, у нашој земљи не много познатог италијанског стручњака, за кондиционог тренера многе је изненадила, али не и Ренца Фурлана, шефа стручног штаба јуниорске селекције ТСС.

Обојица из Италије, много пута су им се путеви укрштали па тако Фурлан добро познаје Паникијев радни опус.

Одличан кондициони тренер – истиче главни тренер у ТСС.

Има много искуства, радио неколико година за Кинеску федерацију, па са Колшрајбером, Кузњецовом, провео доста времена са Болелијем...

Да ли може да помогне Ђоковићу?

Сигурно, довољно зна. Има више од 50 година а последњих 20 је провео на Туру, има пуно искуства. По мом мишљењу прави човек за њега, може да помогне Новаку да напредује.

На чему ће бити акценат у њиховом раду?

Можда то морате да питате њих јер мени није лако да одговорим. Новак прво мора да се опорави од повреде а онда мора да врати физичку припремљеност, јер дуго није играо. Почеће наредну сезону са новом енергијом али мора да искористи ових неколико месеци да се максимално припреми.

Ђоковић није тренирао са рекетом последња два месеца. Колико ће му бити тешко када поново почне да га користи?

Кад не узмете рекет толико времена, није лако почети поново, али веома је важно да је вратио менталну енергију. Новак цео живот игра тенис и зато верујем да ће за месец-два бити спреман за Аустралију.

Надал и Федерер су поделили највеће титуле у овој години. Шпанац је освојио Ролан Гарос и Ју-Ес опен, а Швајцарац Вимблдон и Аустралијски опен. Да ли је то изненађење после толико дугих пауза и повреда?

И ја сам био веома изненађен, али прво, они су велики професионалци, а друго, они су невероватни таленти. Више сам изненађен Федерером јер има већ 36 година а оно што је радио у овој сезони је запрепашћујуће. И Надал је био феноменалан, али он има 31 годину и могло се очекивати. Федерер је заиста урадио нешто невероватно.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.