Почетна / Тенис / Новак Ђоковић

Болан повратак шампиона: Чунг елиминисао Ђоковића у осмини финала Аустралијан опена

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић завршио је учешће на Отвореном првенству Аустралије, пошто је у осмини финала изгубио од Чунг Хјеона из Јужне Кореје у три сета, 6:7 (4), 5:7, 6:7 (3)

Чунг је до прве победе у њиховом другом дуелу дошао после три сата и 22 минута. Он ће у четвртфиналу играти против Американца Тениса Сандгрена, који је после пет сетова победио Аустријанца Доминика Тима са 6:2, 4:6, 7:6, 6:7, 6:3.

Ђоковић је лоше почео меч, у прва три гема сервирао је четири двоструке сервис грешке, што је Чунг искористио и повео са 3:0, да би после тога освојио гем на свој сервис и стекао четири гема предности.

Српски тенисер је после тога освојио три узастопна гема, а после освојеног гема Чунга, Ђоковић је поново везао три гема и преокренуо на 6:5. Чунг је затим успео да се избори за тај-брејк, који је добио са 7:4.

Пре почетка другог сета Ђоковић је тражио помоћ физиотерапеута који му је измасирао надлактицу.

Чунг је у другом сету повео са 4:1, али је Ђоковић успео да изједначи на 5:5. Његов противник је после тога везао два гема, уз брејк у 12. гему и повео је са 2:0 у сетовима.

Тенисери су у трећем сету размењивали брејкове, Чунг је повео са 3:1, али је Ђоковић изједначио на 4:4. У наредним гемовима српски тенисер је имао двапут солидну прилику да дође до брејка, пошто је долазио до 0:30, али је 58. тенисер света ипак сваки пут успевао да се врати, па је тај период игре окончан у тај-брејку.

Одлучујући гем трећег сета у потпуности је припао Чунгу са 7:3, па је он тако постао први Јужнокорејац који се пласирао у прво гренд слем четвртфинале.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Svrca
Vidim kako mnogi pametuju oko igre i mentalne snage N.Đ. Novak je skoro deset godina u vrhu i normalno da jednog dana mora da ustupi mesto mlađima. Samo ga je Bog pogledao da ne bude mnogo povredjen s obzirom kojim je ritmom nastupao. Ni ja ne mogu da trčim kao pre 10 godina. Ja iskreno nisam očekivao da će osvojiti AO jer mu je to prvi veliki turnir posle povrede.Iskreno se nadam da če tokom sezone biti mnogo bolji. Ali ne zavisi samo od njega.I drugi igraju tenis i žele najveće uspehe.Mnogo nas je razmazio. Gledajte ga još koliko i uživajte jer kad završi karijeru mnogi domaći ljubitelji tenisa neće ni gledati tenis.
Frakson
Novak da gubi od 58-osmog igrača dosad bznačajnog mislim da bi bilo bolje da ostavi tenis jer je dosta dao i dobio od tenisa. Žao mi je želja je jedno ,a mogućnost drugo.
the comsat
bas mi je zao.Mislio sam da ce se triumfalno vratiti.Ali izgleda je stvarno povrijedjen.Nikada nisam cuo za ovog Korejca.A dje je nas mali Kecmanovic.Mi pojma u tenisu nemamo sem Djokovica nemamo nikoga ni u muskoj ni zenskoj konkurenciji.Ustvari imamo u zenskoj Draginju Vukovic.xaxaxa kako vas nije sramota da jednu neznalicu nazivate talentom.A Olga dublerica nikad nista od nje.Dje si Jecmenica da stvoris neku igracicu.Tu si super.Cuvaj se pozara.Djokovicu zelim u nastavku karijere sve najbolje.
nele
Kako te nije sramota?!
Gile
Polako ali sigurno,tamni velika zvezda Novaka Djokovića,ovo je postalo dosadno,bledo,zamorno,drugi dolaze, a on puno nazaduje u svakom smislu...
Boris Beker
manje kriviljenja i oponasanja drugih vise treninga i koncentracije i mozda dodjes do 10-g mesta ATP.....ali MOZDA !!!!!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.