Почетна / Тенис / Новак Ђоковић

ПАРИЗ: Ђоковић рутинском игром победио Мареја за полуфинале

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Мастерс турнира у Паризу савладавши у четвртфиналном мечу Британца Ендија Мареја са 2:0 у сетовима - 7:5, 6:2
ФОТО: АП

Ђоковић је лакше него што се очекивало победио великог ривала. Само у првом сету вођена је равноправна борба, а српски ас у наставку је потпуно доминирао.

Почетни део сусрета није донео ниједан брејк, освојио га је Ђоковић за вођство у сетовима, док је у наставку виђено чак четири.

Прво је Мареј повео на противнички сервис са 2:1, али је Ђоковић правовремено стабилизовао игру и одмах узвратио за предност од 4:2, коју је рутински сачувао до краја дуела.

Била је ово 15. победа српског тенисера над Британцем у њиховом 23. међусобном окршају.

Први сет је био неизвестан. Имао сам шансе за брејк и чувао сам сервис, а на крају првог сета сам направио кључни сет. Он је имао брејк предности у другом сету, али је направио двоструку сервис грешку и дозволио ми да се вратим. После тога сам почео боље да ударам и осећао сам се много боље – рекао је Ђоковић новинарима.

Први носилац у Паризу добио је први сет 7:5, док је у другом било 6:2. Мареј је у меч ушао у доброј форми.

Знао сам да је играо седам недеља узастопно у покушају да се пласира на завршни Мастерс у Лондону. Освојио је три титуле и играо је сјајан тенис. Знао сам да ћу имати психолошку предност над њим ако добијем први сет – рекао је Ђоковић.

Раније данас у четвртфиналу је испао Роџер Федерер, а српски репрезентативац је овом победом осигурао прво место на АТП листи у понедељак. Њих двојица ће се до краја сезоне борити за ту позицију.

Наравно да ми пласман у полуфинале и његово испадање помажу, али покушавам да не размишљам о рачуницама. Морам да се концентришем на своје мечеве и да играм добро као у прва два овде. Надам се да ћу завршити годину као број један – рекао је Ђоковић.

Мареј је после првог сета, који је трајао 64 минута, повео са 2:1 у другом, али је то било све што је успео да уради.

Први сет је био неизвестан. Али, видећемо како ће бити у Лондону, после малог одмора можда. Могу и даље да се храбрим својим играма у последњих неколико недеља. Надам се доброј игри у Лондону...Осећам да по игри нисам далеко од првих играча – рекао је Мареј

У борби за финале Ђоковић чека бољег из дуела у којем се састају Шпанац Давид Ферер и Јапанац Кеи Нишикори.

Мастерс у Паризу игра се за укупан наградни фонд од 3,45 милиона евра.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.