Почетна / Тенис / Новак Ђоковић

Ђоковић: Останите код куће, хвала Кини на помоћи Србији

Ђоковић је истакао и да тренутну изолацију треба искористити за лични раст и рад на стварима за које се обично „нема времена“
ФОТО: Инстаграм/Новак Ђоковић

Српски тенисер Новак Ђоковић позвао је данас људе да остану у изолацији и да је карантин због пандемије коронавируса добро дошао.

- Искрено сматрам да је карантин сада многим људима добро дошао. Барем мени јесте. Дозвољава ми да проводим квалитетно време са породицом. Да се смејем, волим, љубим, грлим до бесвести са њима. Да схватим колико те наизглед једноставне ствари чине живот испуњенијим и комплетнијим - написао је Ђоковић на друштвеним мрежама.

Новак је истакао да се моли за све људе, посебно за оне којима је подршка највише потребна, да оздраве и да сви заједно пребродимо вирус.

- Много људи пати и сада је неопходно да се сви ујединимо и колективно схватимо шта нам је најбоље чинити како бисмо се из свега издигли здравији, мудрији и захвалнији - написао је Ђоковић.

Он је изразио захвалност медицинским радницима на великој пожртвованости и енергији коју улажу.

Људе је замолио да остану у кући како би се лекарском особљу помогло да што боље и ефикасније раде и помажу онима који су критично.

- Покушајмо да их не оптерећујемо још више - истакао је најбољи тенисер света.

По његовим речима, стална кретња је карактеристична, али останком код куће ће се помоћи да се вирус не шири и додатно оптерети све, а да ће сви имати додатно време да посвете себи.

Он је у опширној поруци између осталог навео да је изолација начин да се "помогне мајци природи да се брже опорави".

- Сви смо повезани са једним Извором који нам даје љубав и снагу да овакве тренутке видимо као прилику за раст. Сада се надам да ћемо сви схватити колико дела сваког појединца утичу на опште стање нације и планете. Бог вас све благословио и желим вам свима здравље, љубав и мир - изјавио је Ђоковић.

Изразио је велику захвалност свим земљама које се узајамно помажу у тешким тренуцима, а посебно је истакао Кину.

- Кина која је велику муку претрпела у борби са вирусом шаље несебично своју помоћ Србији кроз своје медицинске стручњаке и опрему која ће нам много значити - рекао је Ђоковић и захвалио тој држави на кинеском језику.

View this post on Instagram

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Jeste.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.