Почетна / Тенис / ВТА

Жели да престигне Новака - Миа шампионка Европе

Када сам имала пет година, гледала сам га како игра и тада сам себи рекла да хоћу да освојим више грен слем пехара од њега – истакла је првакиња Европе
ФОТО: Е. Делева

Кренула је стопама Монике Селеш, Симоне Халеп, Јелене Рибакине, освајачице грен слем трофеја. Миа Ристић је недавно постала шампионка Европе до 16 година, освојивши злато у чешком Прерову, а као капитенка наше селекције се окитила сребрном медаљом у екипној конкуренцији. Државној првакињи Србије до 12, 14 и 16 година, одличја око врата су јој повећала самопоуздање и пробудила апетит.

- Желим да престигнем Новака Ђоковића, да имам више освојених грен слемова од њега – рекла је Ристићева.- Када сам имала пет година, гледала сам га на ТВ како игра и тада сам себи рекла желим да освојим више трофеја од њега.

Миа, Лана Вирц и Теодора Костовић постале су седме вицешампионке Старог континента у чешком месту Марианске Лазне, од осамостаљења наше земље.

- Била ми је велика част што сам предводила нашу екипу. Дале смо све од себе али на крају нам је фалило мало среће – рекла је Ристићева.

Мајстор преокрета

Теодора Костовић је на Европском првенству у Чешкој неколико мечева добила после преокрета.

- Пустим да се понадају, а онда ривалкама улазим у главу и добијам их. Победим јер сам се борила  до краја и  веровала сам у себе. Увек се сетим зашто играм тенис и колико га волим – рекла је Костовићева.

Одлазак код Болитијерија

После Монике Селеш, Јелене Јанковић, Филипа Крајиновића и Миомира Кецмановића, Теодора Костовић постала је пети члан престижне Болитијери Академије у Брадентону на Флориди из Србије. Млада и перспективна 15-годишњакиња је спремна да на ИМГ академији стекне знање и вештине белог спорта.

 - Добила сам визу, идем за Америку, бићу на Академији код тениског стручњака Болитијерија. Искрено, једва чекам – казала је Теодора.

Поводом великог успеха речи хвале је имао и селектор Слободан Ранковић.

- Поносан сам јер је ово огромно достигнуће за Србију и репрезентацију. Играли смо три недеље у континуитету, без паузе. Сјајном атмосфером смо савладали сваку прекреку и били смо бољи из дана у дан – задовољно је одговорио селектор.

Ранковић више од десет година води репрезентације до 16 година, а искуство и знање које има су довољни да процени и потврди:

- Ове девојке су будуће чланице српске репрезентације у Били Џин Кинг купу (некеда Фед куп). 

Посебне комплименте Ранковић је имао за капитенку Ристић.

- Миа је остварила резултате као некада што су урадиле Монка Селеш, Симона Халеп, Јелена Рибакина и Олга Даниловић које су постале шампионке Европе. А о домаћим првенствима и да не причам. Она је потенцијал и жељна је успеха – истакао је он.

Ристићева напорно ради и машта о обарању рекорда најбољег српског аса Нолета, у међувремену чека специјалну позивницу за турнире у Врњачкој Бањи.

- Надам се да ћу добити вајлд кард, у плану ми је да играм и турнире и од 25.000 и 60.000 долара – рекла је Миа.

Сребрне девојке снаге преусмеравају на Светски шампионат од 1. до 6. новембра у Анталији.

- Увек имам мотивацију и верујем да ћу победити, тако и сада, освојићемо још једну медаљу – самопоуздано каже Ристићева.

А оптимизам не напушта и селекрора:

- Корак по корак, идемо на најбољи резултат – закључио је Ранковић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ajde
Ni manje, a ni više, nego Novaka...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.