Почетна / Тенис / ВТА

Даниловићева: Веровала сам у себе, хвала Новаку за све; Троицки: Нисам још за отписивање

Пресрећна сам што сам први пут изборила пласман за главни жреб грен слема, поготово што је претходна сезона била тешка, неизвесна, једном речју хаотична због свега што нам је донео вирус корона, изјавила је млада српска тенисерка Олга Даниловић
ФОТО: ЕПА/Сергеј Илинцкиј

Олга Даниловић је у финалу квалификација за Аустралијан опен савладала Индијку Анките Раину 6:2, 3:6, 6:1.

"Није било турнира, није било пуно мечева, чак и припремни период за 2021. није био онакав какв обично бива за старт једне такмичарске године. Ипак веровала сам у свој рад, у себе и припреме које сам захваљујући Новаку Ђоковићу имала у Тениском центру Новак, заједно са тренерима Борисом Бошњаковићем, Кристијаном Шнајдером и Владом Радоњићем", истакла је Даниловићева за сајт Тениског савеза Србије.

Велика захвалност Новаку за све што је учинио и чини, а на нама је да се боримо и оправдамо сву његову љубав, залагање и све што ради за бољитак свих нас, поручила је српска тенисерка.

"Партијама и победама у Дубаију себи сам приуштила најбољи могући рођендански поклон, а то је да ћу 20. рођендан (23. јануара) дочекати и прославити у Аустралији“, рекла је Даниловићева.

Троицки: Нисам још за отпис, славим Српску Нову годину у Дохи
Одличан почетак године, јако сам задовољан игром и резултатом и срећан због пласмана у главни жреб Мелбурна. Доказао сам себи да нисам за отпис, да и даље могу да играм на високом нивоу", поручио је српски тенисер Виктор Троицки, након што се пласирао у главни жреб Аустралијан опена.
Искусни 34-годишњи ас, актуелни селектор Дејвис куп тима Србије, у финалу квалификација у Дохи савладао је Немца Седрика-Марсела Штебеа 6:4, 6:2.
"Сада са великом дозом самопоуздања и енергије улазим у наставак овог такмичења. Таман ћу вечерас са ужитком овде у Дохи дочекати Српску Нову годину, коју честитам свим нашим људима и крећем за Аустралију. Тамо нас чека 15 дана карантина, али Боже мој, како је, тако је, таква времена и у складу са тим мора да се живи и ради, издржало се и преживело и горе од карантина. Важно је да се здраво и идемо у нове животне победе“, рекао је Троицки за сајт Тениског савеза Србије.
Троицки је током каријере четири пута пролазио у треће коло Аустралијан опена, увек је добро играо на аустралијском тлу, где је освојио и две АТП титуле, обе у Сиднеју, а прошле године и АТП куп са селекцијом Србије.
Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

USPEH ILI ...
Najveća nada Srpskog ženskog tenisa u 21 g kaže da je veliki uspeh što učestvuje na AO.Da si ti nada osvojila bi bar 5 turnira do sada.Smešno je to ali papir trpi sve.Nikad ništa od nje.
hahaha
Kupljen? Pa sta cekas onda ovde, ajde, salji dokaze i informacije nadleznima da urade nesto povodom toga. A Sasa nema sta da podnosi ostavku, nije vodio igrace i nije on igrao. Ajde bezi bre tamo negde, forumaski ekspert...
USPEH ILI ...
@Dr ...Pa kupljen turnir protiv Ruskinje.To se zna.Toliko se piše o njoj kao da je Ana Ivanović a ne vredi ni pomena.Ja je bar pratim od 2015 i znam koliko vredi.Počela je sa nekim dublovima jer samostalno stvarno nezna ništa.Na kraju ko joj je trener a ko otac.Zbog oca je popularna.Dajte malo novca nekoj teniserki koja vredi a ne može da plati turnire,Na kraju dobila je i korpu od Bogdana.Ako mogu nazvati Srpski krem ženskog tenisa je očajan a ona je perjanica tog krema.Nisam zloban samo sam realan.Sestra joj igra ja kadetsku Srpsku reprezentaciju u odbojci a nije zaslužila.Sve je do oca.A otac da je imao obraza podnio bi ostavku poslje debakla na SP za košarkaše.Sada mi možeš reći da sam ljubomoran i pakostan.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.