Почетна / Тенис / ВТА

Напредак Нине Стојановић и Олге Даниловић на ВТА листи

Финалисткиња Аустралијан опена, америчка тенисерка Џенифер Брејди напредовала је за 11. позиција и од данас је 13. играчица света
ФОТО: EPA-EFE/DAVE HUNT

Српска тенисера Нина Стојановић напредовала је за четири позиције и на данас објављеној BТА листи заузима 95. позицију, док је Олга Даниловић уписала 26 корака напред и сада је 157. играчица света.

Након Аустралијан опена, Стојановић има 839 бодова, а Даниловић 474.

Србија има још две тенисерке у најбољих 200, Наталија Костић је пала за четири позиције и сада је 197, док је Ивана Јоровић назадовала за три места и заузима 198. позицију.

Аустралијанка Ешли Барти и даље је прва играчица света, иза ње је сада шампионка из Мелбурна, Јапанка Наоми Осака, док је Румунка Симона Халеп трећа.

Американка Софија Кенин, Украјинка Елина Свитолина и Чехиња Каролина Плишкова су задржале своје позиције, док је Серена Вилијамс напредовала за четири позиције и сада је седма на BТА листи.

До десете позиције су још и Белорускиња Арина Сабаленка, Канађанка Бјанка Андреску и Чехина Петра Квитова.

Финалисткиња Аустралијан опена, америчка тенисерка Џенифер Брејди напредовала је за 11. позиција и од данас је 13. играчица света.

BТА листа:

1. Ешли Барти (Аустралија) 9.186 бодова
2. Наоми Осака (Јапан) 7.835
3. Симона Халеп (Румунија) 7.255
4. Софија Кенин (САД) 5.760
5. Елина Свитолина (Украјина) 5.370
6. Каролíна Плíшкова (Чешка) 5.205
7. Серена Вилијамс (САД) 4.915
8. Арина Сабаленка (Белорусија) 4.810
9. Бјанка Андреску (Канада) 4.735
10. Петра Квитова (Чешка) 4.571
11. Кики Бертенс (Холандија) 4.505
------------------------------------
95. Нина Стојановић 839
157. Огла Даниловић 47

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.