Почетна / Тенис / ВТА

Осака шокирана нестанком кинеске тенисерке Пенг Шуај

Шокирана сам тренутном ситуацијом, шаљем љубав и осветљавам јој пут - додала је двострука гренд слем шампионка
ФОТО: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Јапанска тенисерка Наоми Осака рекла је данас да је шокирана због нестанка кинске тенисерке Пенг Шуај, која је оптужила бившег заменика премијера Кине за сексуално злостављање.

Осака је на друштвеним мрежима поставила питање: "Где је Пенг Шуај?".

"Нисам сигурна да ли сте пратили вести, али недавно сам сазнала да је тенисерка нестала недуго пошто је открила да је сексуално злостављана. Цензура никада није добра, ни по коју цену", навела је Осака.

Осака, која није играла од пораза у трећем колу Ју Ес опена у септембру, изразила је наду да су Пенг и њена породица "безбедно и добро".

"Шокирана сам тренутном ситуацијом, шаљем љубав и осветљавам јој пут", додала је двострука гренд слем шампионка.

Пенг је на друштвеној мрежи Веибо 2. новембра навела да ју је некадашњи премијер Кине Џан Гаоли присиљавао на секс упркос поновљеним противљењима после једног тениског меча пре три године. Она је рекла да је Џанова супруга тада "стражарила испред врата".

Пенг је навела да је са некадашњим утицајним чланом Комунистичке партије једном имала сексуални однос пре седам година и да је "после тога имала осећања према њему". Пенг је додала да нема доказе за све што је написала.

Њене поруке обрисане су око пола сата после објављивања. Накнадни постови, коментари и кључне речи као "тенис" блокиране су са кинеског интернета, као и све вести у вези са Пенг.

Од тада нико није видео ни чуо Шуај Пенг.

Организатори турнира у женској и мушкој конкуренцији, бројни бивши и садашњи играчи, међу којима и први тенисер света Новак Ђоковић, затражили су истрагу поводом навода Пенг о сексуалном злостављању.

Као што је уобичајено за кинеске политичаре, 75-годишњи Џан се после одласка у пензију 2018. године повукао из јавног живота.

Пенг је освојила 23 титуле у дубулу, укључујући Вимблдон 2013. и Ролан Гарос 2014. године. Она није играла од фебруара прошле године у Катару, пре него што су почела затварања и отказивања турнира због пандемије корона вируса.

Она је трострука учесница Олимпијских игара, 2008, 2012. и 2016. године, али Међународни олимпијски комитет се још није огласио поводом њеног случаја.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Peki
Ovu dok je trenirao nas covek dotle je mi bila nesto. Posle toga tropa.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.