Почетна / Тенис / ВТА

Венус Вилијамс изгубила у првом колу Аустралијан опена, победе Остапенко и Едмунда

Кинескиња Шуај Ченг победила је у првом колу Американку Слоан Стивенс са 2:6, 7:6, 6:2. Американка је сервирала за меч у другом сету, али није успела да избегне осми узастопни пораз
ФОТО: Бета/АП

Прошлогодишња финалисткиња Американка Венус Вилијамс није успела да се пласира у друго коло Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну, пошто је јутрос изгубила од 78. тенисерке света Швајцаркиње Белинде Бенчић после два сета, 3:6, 5:7.

Пета тенисерка света изгубила је за непуна два сата. Први сет је био прекинут на око пола сата пошто су организатори морали да затворе кров због кише у Мелбурну. Када је меч настављен Бенчић је везала два брејка и повела у мечу.

У прва четири гема другог сета тенисерке су направиле по два брејка, после тога су освајале гемове на свој сервис све до 12. када је Швајцаркиња поново одузела сервис противници и пласирала се у друго коло.

Венус Вилијамс је прошле године изгубила у финалу Аустралијан опена од млађе сестре Серене, која је у то време била трудна. Серена Вилијамс не брани титулу у Мелбурну, пошто се породила у септембру.

Летонка Јелена Остапенко пласирала се у друго коло пошто је победила ветеранку Италијанку Франческу Скјавоне са 6:4, 6:1. Шампионка Ролан Гароса победила је 17 година старију противницу за сат и 13 минута.

Остапенко ће играти против Кинескиње Јин Јин Дуан, која је за 50 минута победила Колумбијку Маријану Дуке Марино са 6:0, 6:1.

Британски тенисер Кајл Едмунд пласирао се у друго коло пошто је победио 11. носиоца Јужноафриканца Кевина Андерсона са 6:7, 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

Едмунд ће у другом колу играти против Узбекистанца Дениса Истомина, који је са 6:2, 6:1, 5:7, 7:6 победио Француза Пјера Игоа Ербера.

Кинескиња Шуај Ченг победила је у првом колу Американку Слоан Стивенс са 2:6, 7:6, 6:2. Американка је сервирала за меч у другом сету, али није успела да избегне осми узастопни пораз.

Чанг ће играти против Чехиње Денисе Алертове, која је победила Францускињу Полин Парментје са 6:3, 6:0.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.