Почетна / Тенис / ВТА

АО: Петра Квитова и Наоми Осака за трофеј, Надал чека Ђоковића или Пуја у финалу

Финале женског сингла играће се у суботу у Мелбурну. Квитова и Осака се до сада нису међусобно састајале
ФОТО: БЕТА/АП

 Чешка тенисерка Петра Квитова и Наоми Осака из Јапана играће финале Отвореног првенства Аустралије.

Квитова, шеста тенисерка света, са 2:0 у сетовима (7:6, 6:0) у ноћи између среде и четвртка победила је Данијел Роуз Колинс из САД.

Осака је потом спречила да се у финалу састану две чешке тенисерке, пошто је била боља од Каролине Плишкове.

Победила је са 2:1 у сетовима (6:2, 4:6, 6:4).

Финале женског сингла играће се у суботу у Мелбурну. Квитова и Осака се до сада нису међусобно састајале.

Познати су и финалисти мушког дубла на Аустралијан опену.

Састаће се аустралијски тенисер Џон Пирс и Хенри Континен из Финске против француског пара који чине Пјер-Хју Ербер и Никола Мауа.

Рафаел Надал први финалиста АО

Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у финале Отвореног првенства Аустралије.

Надал је у полуфиналу у Мелбурну лако и убедљиво победио Стефаноса Циципаса из Грчке са 3:0 у сетовима (6:2, 6:4, 6:0), за сат и 48 минута игре.

Противник у финалу биће му победник сутрашњег дуела између првог тенисера света Новака Ђоковића и Лудовика Пуја из Француске.

Финале ће се играти у недељу.

Рафаел Надал ће се борити за 18. гренд слем, а укупно 81. АТП трофеј у каријери.

Ђоковић и Пуј сутра око 9.30 за финале у Мелбурну

Први тенисер света Новак Ђоковић и Француз Лудовик Пуј сутра око 9.30, по средњеевропском времену, почињу полуфинални меч на Аустралијан опену.

Дуел Ђоковића и Пуја трећи је на програму на Род Лејвер арени, после два меча у дублу.

Биће то први међусобни меч светског броја један и 32. тенисера света, који је пласманом у полуфинале у Мелбурну направио највећи успех у каријери.

Надал: Ђоковић је невероватан, фаворит је против Пуја

Шпански тенисер Рафаел Надал изјавио је да очекује занимљиву и неизвесну борбу између Новака Ђоковића и Луке Пуја за финале Аустралијан опена, где чека бољег из тог дуела.

Надал се пласирао у своје пето финале у Мелбурну убедљивом победом над Грком Стефаносом Циципасом 6:2, 6:4, 6:0.

- Сва полуфинала су теска и занимљива. Новак је фаворит, био је пуно пута у тој позицији, за разлику од Пуја који први пут игра полуфинале на грен слему. Пуј има велики потенцијал, може да победи сваког када је игра свој најбољи тенис. Исто тако Ђоковић је невероватан, биће тежак меч - рекао је Шпанац у Мелбурну.

Надал има дан одмора више у односу на Ђоковића и Пуја, односно ривала у финалу у недељу.

- Сутра ћу да се смирим и опустим, можда одрадим неке активности ван тениса - поручио је Надал и похвалио Цициципаса речима да има све што је потребно да у будућности постане вишеструки шампион на грен слемовима.

О игри против Циципаса, Надал каже да верује да може да пружи и бољу партију.

- Надам се да могу да играм боље од овога. Не знам како… Ово је био сјајан меч. После много месеци без 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.