Почетна / Тенис / ВТА

Челник BТА се нада наставку такмичења за сезону на трави

Сва тениска такмичења одложена су до 7. јуна, што значи да се у предвиђеним терминима неће играти турнири на шљаци
ФОТО: Бета/АП

Извршни директор Удружења тенисерки (ВТА) Стив Сајмон рекао је данас да се нада да би такмичења могла да се наставе на време за сезону на трави, али да треба бити реалан по питању ситуације око пандемије корона вируса.

Сва тениска такмичења одложена су до 7. јуна, што значи да се у предвиђеним терминима неће играти турнири на шљаци.

Сајмон је рекао да се нада да ће сезона на трави почети на време, али је истакао да су здравље и безбедност свих учесника приоритет.

- Породица ВТА пролази кроз исте ствари као и сви остали широм света. Ми смо здрави и доброг расположења и надам се да је тако са свим љубитељима тениса. Ово је невиђено и сви заједно ћемо проћи кроз то. Као и сви, прикупљамо податке и све информације од експерата, локалних влада уз поштовање мера и забрана - рекао је Сајмон за Тенис ченел.

- ВТА и тенис су јединствени, пошто је ово глобална ствар. Све забране путовања и остали изазови ће утицати на нас везано за кретања играча. Сада се надам да ћемо се вратити за сезону на трави, која почиње 8. јуна, али морамо бити реални. Свесни смо да би сезона могла бити одложена и после тог датума. Најважнија је безбедност свих учецника.

Организатори трећег гренд слем турнира у сезони Вимблдона ће наредне недеље одлучити о његовом одржавању. Лондонски турнир требало би да почне 29. јуна, али би могао да буде померен за каснији датум.

- Ми желимо да се што пре вратимо такмичењима. Надамо се у јуну, али ако не, надамо се током лета за сезону на тврдој подлози у САД - навео је Сајмон.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.