Почетна / ТИФО

Репортер Журнала на атлетској стази Чаира: Црно-бела ноћ за незаборав у Нишу, Гробари запевали: „Славиће се титула...”

„Узалуд труд, џаба вам све... шампион је опет Партизан”! И... „Титула, титула, славиће се титула”!
ФОТО: Н. Неговановић

Главни хитови у ноћи за незаборав на Чаиру, у режији раздраганих Гробара, у славу фудбалера – хероја: по свему судећи – креатора и власника 27. знамења у седам и ''кусур'' деценија дугој клупској историји!

Саша Илић на врху ''пирамиде радости'', Марко Николић најомиљенија личност на навијачким уснама: Парни ваљак са, чини се, одлучујућим тријумфом у трци за наслов са највећим ривалом.

А овако је почело...

Партизанов дан ''Д''. С најмаснијим уловом у Србији – титулом. Испред носа вечитом ривалу. У склопу операције с насловом певљивог сингла Милета Агатоновића: ''Сви за Ниш''.

Црно–бела инвазија. Аутопут Братства – јединства, на потесу Бубањ поток – Бубањ, у ритму бубњева у славу Парног ваљка, с шампионском мелодијом.

Река возила с навијачким обележјима, предвођена аутобусима с ногом на гасу од платоа Хумске, с кратком паузом због почетног дејства пива на прелазу Јагодине у Параћин, на рампи испред епицентра фудбалског вулкана попут Нилове делте. Кроз хиљаде прозора: ''Кад игра Партизан...''

Два пута ми се кварио Ниш експрес, путовао сам четири и по сата, ал' ми није тешко пало. Знам да ћемо да победимо 3:0, два гола ће да да Ђука, један Лео – прогнозирао је, мастећи пљескавицу, Марко из Новог Београда, док је у ресторану Чаира посматрао како ка ложи хитају Драгиша Бинић и Владан Тегелтија.

Сат пре почетка спектакла – стадион полуиспуњен, са окаченим транспарентом Мераклија: ''Кец у Нишу'', алузијом на чувену реплику Димитрија Пантића у ''Тесној кожи''.

''Куде је тај Ниш'' – грмео је с разгласа антологијски хит ''Трија Палилуле'' из 1982, у част највећег успеха Радничког у историји: пласмана у полуфинале Купа УЕФА.

Убрзо звиждуци – судијска тројка на загревању: Зоран Широки на широком, зеленом пољу.

Запад, пак, наклоњен домаћину, са аплаузом (?!), за нијансу слабијим него кад је капитен Александар Јовановић истрчао с плавима на терен.

Не игра Тавамба – чуђење Гробара при премијерном погледу на црно-белу чету с Михајловићем уместо Камерунца.

Убрзо разрешење загонетке, Партизан ће, ипак, са атлетске стазе да предводи Радоје Смиљанић: наговештај у саопштењу да ће то можда да учини суспендовани Марко Николић као ''мачку о реп''.

Хоћемо победу – уједињени слоган с југа, истока и пола запада: више од 10 хиљада Гробара супротстављених локал-патриотама.

У осмом минуту први инцидент: Ђурђевић је покушао главом да удари Булатовића, из Радничког су тражили црвени картон најбољем стрелцу Супер лиге. Арбитар Широки је само одмахнуо руком...

Зар овај не би требало да суди за нас – ухватио се за главу изнервирани Нишлија, подржан од истомишљеника.

Искусни Стојановић, док је спикер објављивао радосну вест: Младост – Напредак 1:0, доказао је звездашку припадност провоцирајући Леонарда; Немања Стевановић је лоше испуцао лопту за силазак срца у пете партизановцима.

Нек' грми са свих страна да волим Партизана!

Хеликоптер је прелетео Чаир: сигнал да је дерби високог ризика, са страхом да у случају ''режије'' може да дође чак и до прекида.

Лазар Арсић је у 36. минуту онемогућен у први мах да изведе корнер: север га је гађао бакљама. Широки је пришао помоћнику Јанковићу и позвао Арсића да ''се понови'', у дељењу правде се ни ''ич'' није осетило да су се фотографисали с Драганом Џајићем. Полувреме...

На почетку наставка, црно-бели ураган! На игралишту Леонардова самба, на трибинама, шампионско коло.

Па, кол'ко га то Лео дава – у севдаху је ''оверавао'' у ложи подгрејани ''брка'', одушевљен Бразилчевим вишесекундним заобилажењем Зоговића.

Саша Илић је зашпринтао као у најбољим данима ка северу да прослави са саиграчима, Радин и Ђилас нису могли да га ухвате ни ласом.

Тавамба је покушао да скрати кроз терен, четврти судија је то запазио, Широки га је казнио жутим картоном.

Убрзо, нови стампедо ка тифозима упаљених бакљи: Урош Ђурђевић је означио почетак дефинитивног славља, Андрија Делибашић је скочио као кад је дао гол Порту 2003. у Лиги шампиона, Тавамба је научио лекцију, остао је да цупка у месту...

Нова Ђурђевићева стрела као шлаг на торту за...

 ''Играјмо тај танго смрти као некада пре, нека се све заврти...''

Марко из Новог Београда могао је радосно на још једну пљескавицу, овај пут – да је залије и Нишким пивом, шампионског квалитета...

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nišlija
oni slave a nas Meraklija nema nigde,ovo je sramota za naš grad i one nišlije koje podržavaju BG blizance
nije bio tango, vec samba!
E, jes, bas!
srelr
FSS mora da bude veci od sampiona i da omoguci sve uslove da se fudbal igra i da publika uziva. Medutim stavljajuci se na jednu stranu sve je to bacio pod noge. Ipak Grobari su iznasli nacin da bodre klub kad je to najpotrebnije. Partizan je na sportski i vise nego zasluzen nacin stigao do titule. Nisam siguran da ce to FSS prihvatiti.
Labud
Masala momci. Svaka cast. Nije los ni tekst. Bila je anegdota koju je Labud citao iz druge ruke u Vremenu, kako je neki fudbaler Radnickog iz NIs voleo da dribla, pa jedan gledalac pitao drugog, "Dade li gol" a ovaj odgovorio "Jos ga dava."
Labud
Labud se zavljajuje kolegi Golubu iz pticijeg sveta.
Pigeon
@Labud. Stevan Ostojic. Kasnije igrao kod ovih.
Grga
Sjajan tekst.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.