Почетна / ТИФО

НАВИЈАЧУ ПАРТИЗАНА СМАЊЕНА КАЗНА: Прелићу 12 година затвора због убиства Татона!

Виши суд у Београду осудио је данас на 12 година затвора навијача Партизана, Ђорђа Прелића ,поводом оптужби за убиство француског навијача, Бриса Татона, у центру Београда 2009. године, што три године мања казна него од оне на коју је био осуђен у одсуству.
ФОТО: Танјуг

Прелић је раније у одсуству био правоснажно осуђен на казну од 15 година затвора, али му је одобрено понављање суђења након што је ухапшен и изручен из Шпаније 2014. године после вишегодишњег бекства. Данашњом пресудом стављена је ван снаге претходна пресуда, мада је Прелић проглашен кривим због истог кривичног дела тешко убиство.

И на нову пресуду и тужилаштво и Прелићева одбрана имају право да уложе жалбу Апелационом суду у Београду, који треба да донесе правоснажну пресуду. У казну му се урачунава време у притвору и екстрадиционом притвору у Шпанији, а притвор му је данас опет продужен.

Прелић је осуђен за кривично дело тешко убиство као један од организатора нереда који су довели до масовне туче навијача Партизана и француског Тулуза на Обилићевом венцу 17. септембра 2009. године непосредно пред утакмицу Партизан - Тулуз, а у којој је страдао Татон.

Он је у јуну 2014. године изручен Србији из Шпаније након вишегодишњег бекства, па му је због правоснажне пресуде којом је осуђен у одсуству на 15 година затвора, одобрено понављање суђења.

На почетку суђења негирао је било какву везу са смрћу Татона, тврдећи да није учествовао у тучи.

Виши суд је почетком 2011. године Прелића првостепено осудио на 35 година затвора, али је та пресуда преиначена одлуком Апелационог суда и казна му је смањена на 15 година затвора.

У нередима на Обилићевом венцу у Београду непосредно пред почетак фудбалске утакмице београдског Партизана и француског Тулуза група хулигана је 17. септембра 2009. године претукла Татона, који је од задобијених повреда умро 29. септембра у Клиничком центру.

У процесу за убиство Татона неки од осуђених су већ одслужили казне.

Суђење због овог кривичног дела понавља се и Дејану Пузигаћи који је такође негирао кривицу и учешће у тучи.

Он се током бекства замонашио у руском манастиру на Тајланду, а ухапшен је у септембру 2015. године у Атини а потом изручен Србији.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.