Почетна / ТИФО

Наставак суђења за убиство Татона, испитивање новог сведока из Шведске

У Вишем суду у Београду сутра би требало да буде настављено поновљено суђење Дејану Пузигаћи, са монашким именом Сава, оптуженом за учешће у пребијању на смрт француског навијача Бриса Татона у навијачким нередима на Обилићевом венцу у Београду 2009. године

На суђењу се очекује испитивање сведока из Шведске који није саслушаван током првог поступка, кад се иначе, Пузигаћи због бекства судило у одсуству.

Пузигаћи је понављање суђења одобрено након хапшења и изручења Србији из Грчке управо јер је због бекства био осуђен у одсуству на 14 година затвора.

У бекству је претходно био шест година током којих се замонашио у руском манастиру на Тајланду и узео монашко име Сава.

Татон је тешко повређен у тучи навијача Партизана и Тулуза из Француске на Обилићевом венцу 17. септембра 2009. годинем, а 11 дана касније је преминуо у болници.

На почетку суђења у априлу, Пузигаћа је негирао учешће у тучи тврдећи да уопште није био на Обилићевом венцу у време нереда и туче навијача Тулуза и Партизана. Оптужен је као један од организатора навијачких нереда.

У првостепеном поступку осуђен на 32 године затвора, али му је казна одлуком Апелационог суда 2012. године смањена на 14 година затвора.

Поновљени поступак за убиство Татона води се и према Ђорђу Прелићу који је такође у одсуству, био осуђен на 15 година затвора због Татона, а недавном новом пресудом, након поновљеног суђења на 12 година затвора.

Прелић је пет година био у бекству до хапшења у Шпанији која га је изручила Србији 2014. године.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zvezdaas
Nisu oni krivi,gde monah Sava sa Tajlanda da bude kriv.Ma ajtee,... I ovaj Spanac verovatno je i on tamo postao neki katolicki svestenik,...
MBT
Meni bi svi oni išli po 10-20 godina u rudnike i Bog da nas vidi. Em ne bi pošteni ljudi stradali u slučaju neke nesreće, već bagra, em bi imali jeftinu/džabe radnu snagu. A može se razmišljati i u pravcu obnove poljoprivrede itd. U svakom slučaju, mislim da bi radna terapija bila najbolje rešenje!
kondor
Za te drakonske kazne u ovim neredina gdje je poginuo jedan francuski navijac najveci krivac je Boris Tadic , koji je tada vedrio i oblacio u Srbiji . Osudjujem sto su uradili tz. grobari ali za ovako stroge kazne tadasnji rezim se hteo dokazati eu da su neumoljivi kada su u pitanju srpski drzavljani , mislili su ovim potezom ubrzati put u eu . Slucaj nije bio temeljito ispitan vec po naredbi rezima B.T . osuda izrecena na brzinu i prelomljeno na veliku stetu srpskih drzavljana . Ako se utvrde 100% krivci njih treba kazniti a ne sablonski kao prvi put i po diktatu rezima . Te sudije koje su donele te drakonske kazne ako nisu bili u pravu , treba pod hitno osuditi i poslati na robiju , da vide kada rade mimo zakona vec po naredbi vlasti kako to izgleda na robiji . Ni danas sudstvo u Srbiji nije nezavisno i pitanje je kada ce taj dan doci , ja kazem nikada .
Партизанов Исток
Да се опет врате дани кад смо стајали...Слобода за браћу!
mile
kakav monah Sava, najobicniji delikvent

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.