Почетна / ТИФО

Службеници хрватске амбасаде у Београду посетили хрватске хулигане у затвору

Новинска агенција Хина наводи да су током ;разговара хрватски држављани потврдили да су добро
ФОТО: Јутјуб

Службеници хрватске амбасаде у Србији посетили су у београдском окружном затвору тринаесторицу хрватских држављана, припадника навијачке групе Торцида који су ухапшени јер су дивљали на бензинској пумпи код Београда, саопштило је Министарство вањских и европских послова (МВЕП) Хрватске.

Нико од притворених није затражио конзуларну помоћ нити је затражио да амбасада посебно контактира чланове њихових породица.

Очекује се да ће сви данас и сутра бити изведени пред надлежне правосудне органе, саопштио је МВЕП.

За четвртак је договорена посета представника амбасаде четрнаесторици хрватских навијача који су у Казнено-поправном заводу у Падинској Скели.

МВЕП ће, како је наведено у саопштењу, у складу са међународним правилима, наставити да помно прати ситуацију и да у склопу својих надлежности пружа конзуларну помоћ свим задржаним хрватским држављанима који то затраже, стојећи на располагању за комуникацију с њиховим породицама.

Српска полиција ухапсила је прошле седмице 27-орицу навијача Торциде који су на путу у Бугарску дивљали на бензинској пумпи код Београда.

Четрнаесторица су осуђена за крађу и издржавају казну од 15 дана затвора у Падинској скели, а 13-орица су задржана у окружном затвору у Београду због сумње да су починили казнено дело.

Суд у Београду није навео о којим се казненим делима ради, али је у претходним саопштењима полиције и суда наведено да је један од ухапшених осумњичен за исписивање графита са усташким симболима, наводи се у саопштењу хрватског Министарства.

Навијачи Торциде су, на путу у Бугарску где је Хајдук у Софији играо са Славијом, на бензинској пумпи у београдском приградском насељу Врчин у четвртак ујутро украли робу вредну око 200.000 динара.

Један је припадник групе осумњичен за исписивање графита с усташким симболима.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.