Почетна / ТИФО

Црно-бели пакао на Босфору, атмосфера навијача Бешикташа за десетку!

Атмосфера за чисту десетку, налик креираним у режији српских вечитих ривала, подигла је мегдан Црних орлова и Парног ваљка на још виши ниво!
ФОТО: В. Влајић

Црно-бели пакао на „Водафон парку” већ у првом минуту: преко 30.00 навијача Бешикташа кренуло је невиђеном „уком и халабуком” да заплаши фудбалере Партизана, синоћ у Истанбулу с намером да после београдских 1:1 начине подвиг и изборе пласман у Лигу Европе.

Уз претходну констатацију, ни Турци нису као што су некад били: два сата пре почетка спектакла, само шачица навијача на трибинама модерног здања, за разочарење међу српским новинарима одраслим на причама како су присталице Галатасараја, Фенербахчеа и Бешикташа својевремено знале да ноћ уочи утакмице преспавају испред стадиона и већ у јутарњим часовима дупке га напуне!

Међутим, како се време почетка мегдана ближило, појављивало се све више тифоза обучених у црно-беле дресове (дотле, у околини неретко с пивом у руци), без штедње гласних жица и 45 минута пре првог судијског звиждука.

Наиме, голмани Партизана, Владимир Стојковић и Филип Кљајић, дочекани су с громогласним – уааааа!

Сцене за незаборав виђене су већ у 19.30: играче домаћина прекидали су приликом загревања позиви најватренијих фанова да појединачно прилазе северној трибини и да им отпоздрављају. Да се најежиш...

Музика с разгласа, с мелодијама познатим (обрађеним!) у Србији, још више је подгревала атмосферу, врхунац – глас спикера за нијансу с подигнутим баритоном док је читао састав Бешикташа.

Песма у славу турског великана пропратила је излазак играча оба тима из тунела на игралиште, стране су одређене, капитени су разменили заставице и...

Бука мерена децибелима извлачила је и последње атоме снаге из фудбалера, расположених за одсудну црно-белу битку зачине тријумфом и хектолитрима шампањца!

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Duško
E tako se navija, svi kao jedan. Nadam se da će se grobari još više raspasti kao grupe i da više neće dolaziti na stadione i na miru da gledamo naš Partizan bez tenzija da li će te neko gađati samo zato što ne pripadaš jednoj od tih frakcija...
Бари
Ђука врати се ове твоје овце не могу без тебе и успут понеси катанац да ставиш на ово ругло од клуба! ВОЛИМ ТЕ ЗВЕЗДО!!!
Севера део
А,како вас зову,Миодраже?
Miodrag
Bari vi ste u ligi sampiona drugi u stvari! 2003! Svi ce tamo da vas pune, svako ce bar po pet da vam mune. E to je vasa realna slika, zvace vas crvena punjena paprika!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.