Почетна / ТИФО

Навијачи (за сада) одустали од протеста испред Амбасаде Турске

Упркос најавама десничарског покрета „1389”, није било протеста испред Амбасаде Турске у Београду, у Крунској улици, поводом убиства навијача „Црвене Звезде” Марку Ивковићу у Истанбулу
ФОТО: М. Рашић

Преко друштвених мрежа навијачи су се у ноћи између суботе и недеље брзо организовали и заказали протест испред амбасаде Турске у Београду. У позиву на протест је писало:

Позивамо све грађане, симпатизере и навијаче да се у недељу у 12 часова окупимо испред амбасаде Турске у Београду и захтевамо да се убице ухапсе и драстично казне. У супротном случају, тражићемо пуштање на слободу неправедно затворених навијача Партизана! Не смемо више да жмуримо док нам браћу убијају.

Протест је требало да буде одржан у подне, тако да су припадници снага безбедности обезбеђивали државне институције и амбасаде у центру града.

Најпре је било најављено да ће се демонстранти око 12 сати окупити код турске амбасаде, па затим испред Маракане, али се, како је јавио Танјугов извештач са лица места, у то време окупило мања група углавном млађих навијача, који су убрзо одустали од организације протеста и разишли се.

Било је и незваничних најава да ће се они окупити код храма Светог Саве на Врачар, па испред зграде Владе Србије и затим код цркве Светог Марка, али нико се није појавио.

Навијач Црвене Звезде Марко Ивковић (25) убијен је у петак, 21. новембра, у Истанбулу, уочи кошаркашке утакмице Галатасарај – Црвена звезда.

Неколико стотина грађана се у суботу увече окупило испед турске амбасаде у Београду у yнак протеста због убиства навијача, али им полиција није дозволила да се приближе згради дипломатског представништва.

Претходно су одали почаст Ивковићу и запалили свеће у цркви Светог Марка, а испред амбасаде палили су бакље и певали „Звездине” песме.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

sls
Momka nema pa nema šta bi protest doprineo šta bi revašizam doprineo šta znači pretući nekog ko navija za drugi tim jer će tad zvezda biti u fudbalu ispred partizana ili partizan u basketu ispred zvezde. Ludi nek ovaj momak bude poslednji ko je nastrado što je za nekog navijo i neka mu je laka ova naša zemlja. sls
riki
Protest bi se naravno pretvorio u napad na ambasadu.A koliko se ja secam nesto slicno se nije desilo ispred ambasade Srbije u Parizu.
Brut
Ljudi nemojte pasti pd uticaj politicara moramo odrzati protest svi grobari su uz vas kao i cela Srbija.
Brut
Znam da je bio juce protest ali najavljen je i za danas veci koji se nije odrzao.
Nikola
Pa bio je juce protest ispred ambasade turske posle paljenja sveca, gde ti zivis?
bo
nema protesta jer ga vucic ne zeli, da se ne bi nekome zamerao, ovo je sramota, kao sto sam rekao smesna prica vucica i covica na koju se cigani pale, jer za dva dana nece se momka niko ni setiti, a ne jos ubice da pronadju
nn
Malo sutra si ti zvezdas..
Trance
Zvezdas si koliko i Misha tumbas...
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.