Почетна / Ватерполо / Еврокупови

Стевановић: Остварен циљ у Савони

Ватерполисти Радничког су са три победе у италијанској Савони освојили прво место у Е групи Купа Европе
ФОТО: Фејсбук ВК Раднички

Тренер ватерполиста Радничког из Крагујевца Урош Стевановић рекао је да је у Савони било успона и падова, али да је најважније да је његова екипа испунила циљ, освојила прво место у групи и обезбедила себи лакшег противника у осмини финала Купа Европе.

- Било је и успона и падова у игри, али важно је да смо испунили циљ. Урадили смо оно због чега смо и дошли, освојили прво место у групи које доноси и лакшег противника у осмини финала - рекао је Стевановић, преноси клуб.

Ватерполисти Радничког су са три победе у италијанској Савони освојили прво место у Е групи Купа Европе, па ће поново бити међу повлашћеним тимовима на жребу за осмину финала, који ће се одржати у Остији, надомак Рима.

Крагујевчани су победама над шпанским Медитеранијем (13:9), немачким Потсдамом (15:7) и домаћом Савоном (14:7), показали да добре игре у квалификацијама за Лигу шампиона нису биле случајност.

- Реално, уз Савону смо били најјача екипа, али су Италијани били ослабљени неиграњем Гиљерма Молине и још тројице играча, што нису успели да надоместе, па су остали без осмине финала. Окрећемо се четвртфиналу Купа и надам се фајнал-фору - рекао је Стевановић.

Српски репрезентативац из редова Радничког, Страхиња Рашовић, одиграо је турнир на високом нивоу, а голгетерски најбољи учинак остварио је у последњем дуелу са Савоном, када се у стрелце уписао шест пута.

- Италијани су квалитетна екипа, клуб са традицијом. Организовали су турнир са циљем да изборе пласман у наредну рунду, али сигурно је на њих утицала ситуација са корона вирусом - рекао је Рашовић.

- И пре турнира сам рекао да нас не занима против кога играмо, имамо циљ и покушавамо свакога да победимо. Добро смо започели утакмицу, али смо их у финишу треће четвртине вратили у игру и закомликовали ситуацију. Ипак, у последњој деоници смо одиграли како треба, направили жељену разлику и ставили тачку на меч - додао је он.

Потенцијални ривали Радничког у осмини финала су мађарски БВСЦ, Динамо из Москве, Црвена звезда, француски Пеј д Екс, Приморац из Котора, француски Стразбур и Нови Београд 11. април.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.