Почетна / Ватерполо / Еврокупови

Ф8 ЛИГЕ ШАМПИОНА У БЕОГРАДУ: Светковина за гурмане!

У Београду данас почиње завршни турнир Ф8 Лиге шампиона
ФОТО: Н. Неговановић

Пише: Филип Филиповић

Изузетна је ствар што је Београд домаћин Ф8.Читава година, начин играња турнира Лиге шампиона су специфични, али, видећемо осам екипа који су заслужили ту да буду. Штета, неће бити публике, неће бити неких будућих шампиона али се надам да ће већ наредне две године бити много боље. Велику захвалност за ову ватерполо светковину дугујемо МОС-у и држави јер без тих средстава тешко да би угостили најбоље тимове Европе.

И без публике такмичење је изузетно важно, игра се за трофеј најбољег у Европи. То довољно говори и зато очекујем врхунске, занимљиве и узбудљиве мечеве.

ПРО РЕКО – ХАНОВЕР – Играо сам пре две године утакмицу против Хановера. Победили смо али далеко од тога да је било лако. Знамо како је било и сигуран сам да мој некадашњи клуб неће такву грешку поново да направи. Све шансе су на страни Италијана. Про Реко има искусне, велике играче, прошли су већ ово једном и спремно ће дочекати Немце.

ФЕРЕНЦВАРОШ – МАРСЕЉ – Не бих издвајао изразитог фаворита. Мађари ништа нису освојили ове сезоне, имали су сада времена да се припреме, мотив је да извуку годину. Али то је и притисак. Марсељ, као аутсајдер стиже, али знамо са каквим играчима и тренером долази на турнир. Дао бих мало, али мало више шансе Фрадију обзиром на успехе ранијих година, искуство у оавквим мечевима. Међутим, Марсељ који предводи Прлаиновић није без изгледа. Има ту правих бисера, битно је како ће да победе свој притисак. Они су већ направили доста. Нису без шансе и питаће се у овом мечу.

ЈУГ – БРЕША – Југ се не потцењује због историје, због игара али ове године нису показали ни приближно колико могу. Без препознатљиве игре. Бреши бих доделио улогу фаворита. Мислим да су квалитетнији и да њихова победа не долази у питање. Осим ако Југ у ових десетак дана није направио нешто друго.

ОЛИМПИЈАКОС – БАРСЕЛОНЕТА – Грци имају минималне шансе. Барселонета је са Реком и Брешом фаворит за освајање турнира. Не верујем да ће довести утакмицу у питање. Имају енергију, ритам, брзину, спремни за овакву утакмицу.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.