Почетна / Ватерполо / Еврокупови

Васовић: Освајање Лиге шампиона је наш крајњи циљ

Он напомиње да успесима Радничког ове сезоне није крај, јер очекује титуле и у млађим категоријама
ФОТО: М. Рашић

Наш крајњи циљ је освајање Лиге шампиона и томе смо сви у клубу максимално посвећени, изјавио је директор крагујевачког ватерполо клуба Раднички Југослав Васовић сумирајући сезону у којој је тим из срца Шумадије освојио титулу првака Јадранске лиге и шампиона Србије.

О каквом успеху се ради најбоље сведочи податак да се до пре само пет година Раднички такмичио у четвртом рангу, а да су у овогодишњој трофејној селекцији чак петорица играча стасала у млађим категоријама крагујевачког клуба.

Васовић истиче да је тријумф у регионалној лиги дошао мало преурањено, док је титула најбољег у Србији била планирана и представљала је главни циљ за ову сезону.

“Наш план није у потпуности испуњен, јер смо желели и пехар у Купу Србије, који је заслужено освојила Црвена звезда. Међутим, најважније је да све радимо плански и по програм који је одавно зацртан. У том нашем плану је и титула првака Европе, али за тај циљ немамо прецизну временску одредницу”, рекао је Васовић.

Општа је оцена да је квалитет ватерпола у шампионату и Купу Србије у минулој сезони био на завидном нивоу, а да је финале у потпуности оправдало очекивања.

“Мислим да је то био велики дуел две тренутно најбоље екипе у земљи. Можда је неко у завршници очекивао Црвену звезду због добрих игара у националном Купу и на евросцени, али Нови Београд је сасвим заслужено био у финалу. Сва три меча финалне серије донела су много узбуђења, а мислим да је коначан исход и наш тријумф био потпуно заслужен”, рекао је Васовић.

Он је говорио и о плановима за наредну сезону.

“Циљеви су увек исти, највиши пласман у сваком такмичењу у којем учествујемо. Очекујем да ћемо наредне сезоне дебитовати у групној фази Лиге шампиона и то је једино такмичење у којем нећемо моћи да рачунамо на највиши пласман. У свим осталим такмичењима титуле су циљ, ту нема промене”, самоуверено поручује Васовић.

Радничком на том путу неће бити лако, ако се у обзир узме чињеница да Нови Београд прави изузетно моћан тим и у европским оквирима, а да су значајна појачања најавили и остали клубови.

“Нови Београд је већ направио одличан тим. Имају одичног тренера и већ су показали да могу много, а да њихови планови имају систем. Уверен сам да ћемо и сви ми остали умети то да пратимо, а да ће коначан епилог бити добробит српског ватерпола у целини. Очекујем позитиван утицај улагања у Нови Београд, као и трогодишњег уговора за организцију Фајнал-ејта у Београду”, каже Васовић.

Он напомиње да успесима Радничког ове сезоне није крај, јер очекује титуле и у млађим категоријама, чијем је раду изузетно посвећен.

“То је још важније за будућност ватепола у Крагујевцу и Србији”, закључио је Васовић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Леки
Даће Бог и то. У суштини још тај трофеј нам недостаје.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.