Почетна / Ватерполо / Еврокупови

Освојио европску титулу са Олимпијакосом, па са навијачима певао Звездине песме

Није било лако Александру Ћирићу, прослављеном југословенском и српском репрезентативцу
ФОТО: ЛЕН/Г. Скала

У јануару је Александар Ћирић на клупи женског тима Олимпијакоса наследио легендарног Павлидиса, стручњака који је 15 година водио најбољи грчки клуб и освојио велики број трофеја. Управо је Павлидис одлазећи на нови посао предложио српског стручњака који је поверење оправдао освајањем Лиге шампиона.

- Имао сам притисак. Преузео сам екипу на пола сезоне, већ  је била формирана и уиграна. Прилагодио сам се са мојим малим променама, Уз то Олимпијакос је прошле године освојио Евро лигу – почео је причу Александар Ћирић.

У четвртфиналу је у оба меча надигран Дунајварош. На фајнал фор су се пласирали још Сабадељ и после избацивања тимова из Русије Динама и Кинефа још Падова и Ујпешт.

- Ујпешт је био ривал у полуфиналу. Било је баш добро. Истина, примили смо неколико голова из контре због наших грешака али је све остало било како треба , ритам, напад и победа 18:11. Сабадељ је избацио Италијанке. У финалу смо имали изванредну одбрану, екипа је била баш затегнута, одиграла сјајан меч. Победили смо 11:7 и трофеј је био наш а велики део припада и Павлидису.

Ћирић истиче амбијент:

- Нема више забране окупљања, све је било пуно. Глава на глави. Улаже се у женски ватерполо, интересовање је било велико, преко четири милиона прегледа утакмице. Ватерполисткиње Олимпијакоса су и најтрофејнији клуб у породици. На крају су певали и Звездине песме – каже Ћирић чија љубав према црвено-белим бојама никада није била упитна.

Одмора нема и од четвртка до понедељка ће се играти заостале утакмице у првенству. Средином априла је куп у Лариси а крајем маја завршница првенства. Амбиције су највеће.

- Кад се све заврши одлазим у Иран да завршим уговор учешћем на Азијским играма. Следећа сезона је овде, имамо исте циљеве – завршио је Александар Ћирић.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Neupitan
Jel BVK ili zvezda VET?
Neobavešten
Misliš poslednji osvajač lige šampiona sa prostora Srbije ?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.