Почетна / Ватерполо / Еврокупови

Партизану не помаже ни теорија, елиминисан из Лиге шампиона

Није успео Партизан да помрски конце Егеру који је победом у деветом колу Б групе Лиге шампиона остварио пласман на фајнал сикс у Будимпешти
ФОТО: В. Марковић

Егер – Партизан 8:4 (0:1, 2:2, 4:1, 2:0)

Егер - Судије: Теиксидо (Шпанија), Војеводин (Русија). Искључења: Егер 6, Партизан 10.

ЕГЕР: Митровић, Ањал, Декер, Чучковић 2, Хошњански 1, Лоринц 1, Ћук, Ковач 1, Ердељи 1, Вапенски 2, Бедо, Хараи, Чизар. Тренер: Дабровски.

ПАРТИЗАН: Добожанов, Лукић, Ф. Јанковић, Репановић, Лазић 2, Тохољ, Драшовић 1, Радановић, Јакшић, Радојевић, Стојановић, М. Јанковић 1, Бракочевић. Тренер: Ћирић.

 

Црно-бели су испунили циљ и достојно се супротставили квалитетнијој екипи а стрепња домаћих трајала је до финиша треће четвртине. Ипак, нису младићи са Бањице успели да у последњих десет минута буду на нивоу на ком су играли до тада, што су Мађари искористили и заслужено освојили бодове вредне финалног турнира.

Храбро је Партизан ушао у овај меч. Борили су се црно-бели са искуснијим и физички доминантнијим противницима. Партизан је изборио једног, домаћин два играча више. Голова ипак није било. А онда, после другог искључења за Егер, Стефан Ћирић је затражио тајм-аут. Остало је минут и по до краја прве четвртине. Договорена је акција која је уродила плодом. Реализатор је био центар Ђорђе Лазић за први гол на мечу и вођство српског шампиона.

Прва двоминутна пауза као да је више пријала домаћима. Брзо по повратку у базен Ковач је изједначио у ситуацији када је домаћин имао бројчану предност. Био је то први искоришћен играч више Егера, од три изборена. Већ у следећем нападу преокрет. Лоринц је савладао Лазара Добожанова за 2:1. Низ погодака наставио је Радомир Драшовић. Капитен јуниорске репрезентације Србије погодио је за 2:2. Тачку на другу четвртину ставио је Ђорђе Лазић новим голом, поново са играчем више.

Вођство Партизана са полувремена није трајало ни цео минут у трећој деоници. Ново поравнање донео је Урош Чучковић, репрезентативац Црне Горе и некадашњи играч Партизана. Уследио је миран период, а онда је на 3,36 пре краја периода Борис Вапенски дао гол за 4:3 и другу предност Егера од почетка сусрета. Последње изједначење и испоставило се последњи трзај Београђана било је дело младог Марка Јанковића. Охрабрујућих 4:4 за Партизан, Мађари су брзо „истопили”. За два минута изборили су два играча више и искористили их. Егзекутори су били Ердељи и Хошњански. У последњу деоницу домаћи су ушли са солидном залихом – 6:4.

До краја, Партизан није могао да испрати темпо домаћина. Вапенски је својим другим голом у првом минуту последње деонице повисио на 7:4 и најавио коначан исход. Победу домаћих потврдио је Чучковић средином четвртине.

У последњем колу, 26. априла, Партизан на Бањици дочекује Барселонету, која после ове победе Егера нема ни теоретске шансе за пласман међу шест најбољих екипа Старог континента.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sramota
Ciricu daj ostavku!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.