Почетна / Ватерполо / Еврокупови

КВАЛ. ЗА ЛШ: Сјајни Крагујевчани победили мађарски „дрим–тим“

Победио је Раднички, у првом колу друге рунде квалификација за Лигу шампиона великог фаворита Солнок. Не толико победа колико начин на који је извојевана учиниће да сви много озбиљније схвате чету тренера Уроша Стевановића. Наиме, Крагујевчани су од самог почетка диктирали жесток ритам, којим су током читавог меча буквално млели ривала не дозволивши му да ниједног тренутка угрози победу

Раднички – Солнок 12:10  (6:3, 3:2, 1:2, 2:3)

Затворени базен СЦ „Парк“. Гледалаца: око 500. Судије: Ставропулос (Грчка), Симион (Румунија). Играч више: Раднички 8 (3), Солнок 9 (3). Два играча више: Солнок 1 (1). Петерци: Солнок. 1 (1)

РАДНИЧКИ: Радић, Трајковић 2, Поповић 1, Марковић 1, Миличић, Врлић 1, Ћирић, Басара 1, Вуксановић 1, Дедовић 2, Ћук 3, Петковић, Живојиновић. Тренер: Стевановић.

СОЛНОК: Нађ, Гоцић, Мадараш 2, Вамош, Јанкис, Мезеи 1, Алексић, Тот, Да. Варга 2, Де. Варга 4, Киш, Митровић 1, Декер. Тренер: Чех.

Направио је Солнок „дрим–тим“, али у води крагујевачког базена „Парк“, борили су се Мађари за ваздух.

Ушли су Крагујевчани без имало респекта у дуел са на папиру фаворизованим противником, снажном игром у одбрани, прецизно и стрпљиво у нападу, па су већ после пет минута утакмице дошли до вођства 5:1.

Семафор Д групе друге рунде квалификација за ЛШ – 1. коло:

ИЈИК – Посилипо 6:13

Раднички – Солнок 12:10

Није се знало одакле прети опасност из редова Радничког. Погодак Филипа Трајковића почетком другог периода, означио је и највећу предност домаћег тима у првом полувремену, јер је на семафору стајало великих 8:3 за Раднички.

Кренули су жестоко гости почетком треће деонице, запенио се базен – 9:7.

Да Мађари остану на безбедној удаљености уочи последњег периода, побринуо се лукавим шутем Филип Трајковић минут пре краја треће четвртине, а у последњем периоду су Срђан Вуксановић и Марко Ћук поново поставили ствари где им је на овом мечу и било место (12:8).

 

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Krule
Ja sam veliki Zvezdaš ali na ovoj pobedi treba čestitati jer je Solnok mnogo jaka ekipa ...
dn
Нисам очекивао овако добру игру на почетку сезоне , али ако се по јутру дан познаје биће ово сасвим добра сезона .

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.