Почетна / Ватерполо / Еврокупови

Клупски ватерполо на ивици провалије: Експресна елиминација Срба из Европе!

Ако се овако настави, остаћемо и без репрезентације а онда ће се о ватерполу писати као дисциплини која је некада била перјаница српског спорта. Зато, господо прст на челу
ФОТО: В. Марковић

Отпутовала је Европа! У септембру су се српски клубови опростили од међународних такмичења. И то је реалност. Болна и истинита. Питање је колико ће клубови имати успеха и у Регионалној лиги.

Црвена звезда и Шабац су имали амбиције у Лиги шампиона. Да је тако потврђује податак о њиховој заинтересованости да организују први и други круг квалификација.

Звезда је имала и пех. Поред очигледне неуиграности, младости односно неискуства, стигле су и повреде првог центра Вукићевића и Касума.

Налетела је, што је важније, за наше тренутне  прилике на озбиљне Французе те сплитски Јадран и Вуљагмени који имају далеко озбиљније, спремније, уиграније саставе.

Са оваквом Звездом су лако изашли на крај. Пред Милановићем је тежак посао, ако ништа друго могао је на Дорћолу да се увери у потенцијал младог Василија Мартиновића, који не сме да полети ако хоће да стаса у играчину.

Шабац је такође у акцији уигравања тима. Овај састав је свакако слабији од оног који је прошле године стигао до дупле круне.

Велики је изазов пред тренером Андрићем, жељним доказивања у клубу који и даље има велике амбиције макар у Србији.

У Тераси је пораз од домаћина био очекиван док се шанса тражила против Стразбура и Стеауе.

Од тога није било ништа. Против Стразбура, када се ломило, чак седам примљених голова у трећој четвртини а 17 погодака од Стеауе упада у очи...

Комплетан текст можете да прочитате у броју Спортског журнала за 18. септембар. Уколико желите да се претплатите на електронско издање Журнала кликните ОВДЕ.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Đorđe
Vaterpolo nije na ivici provalije, već je krenuo da se kotrlja nizbrdo. Reprezentaciju će jednog dana činiti igrači koji sad igraju za klubove koji su ispali. Njihov razvoj je limitiran zbog okolnosti u kojima treniraju i teško će se razviti u ozbiljne igrače. Dece je sve manje u klubovima, treneri odlaze ili se bave poslom rekreativno. Sujete i nesposobnost u svim klubovima dovele su do ovoga. Sad više nije bitno ko je bio u pravu Partizan ili CZ, očajni su i jedni i drugi. Bazen Banjica mora biti pretvoren u vaterpolo centar, spoljašnji bazen da se stavi pod balon. Više klubova tu može da trenira. Po unutrašnjosti vaterpolo škole moraju da se razvijaju i omasovljuju.
Ivan
Po komentarima je lako zaključiti da većina vas ovde ima manje od 25 godina. Partizan nije bio dominantan u staroj Jugi, već je to postao nakon rata. Kada dobijete bazen na upravljanje i reketirate ostale klubove i od njih pravite one razvojne (Singidunum i Crvena Zvezda), nije ni čudo što smo tu gde jesmo. Partizan ne mora da plaća, svi ostali moraju ili im se uzimaju najbolji igrači. Đorđe je pravu stvar rekao. Dece ima sve manje u klubovima i to je jedina istina. Love u vaterpolu nikad nije bilo. Tu nema rekreativaca, svi su takmičari.
miki
U pravu si družr, čista sujeta.
Прикажи још одговора
Marko Pavlović
Srpski vaterpolo je Partizan.
los penzos 47
Ne,crna-belo gospodo ,već su evropski klubovi shvatili šta znače sekcije (što se tiče pljuvanja(u dalj) i tu će početi da vas kopiraju ,zarad trofejnog društva!
Раде
Уништиш Партизан, уништиш и ватерполо! Напредно!!!
Bgd
Cemu sada cudjenje ?! Hteli ste da postoji samo jedan klub a taj klub koji je menjao ime 10 puta nije sposoban da stvori niti jednog igraca , dok se klub koji je izbacivao kvalitetne igrace kao na traci unistili ! Eto vam sada zvezda dicite se istom !

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.