Почетна / Ватерполо / Еврокупови

Удовичић: Партизан - Галатасарај кад се смире страсти

Ватерполо утакмица између српског Партизана и турског Галатасараја одлаже се на иницијативу оба клуба на неодређено време јер је прерано за одржавање меча тако високог ризика у овом тренутку, рекао је министар спорта и омладине Вања Удовичић.
ФОТО: М. Рашић

Он је гостујући на Б92 рекао да не зна на који период се одлаже утакмица, али да је потребно да се најпре смире страсти и високе тензије, изазване убиством навијача Црвене звезде пред меч тог клуба са Галатасарајем у Истанбулу прошле седмице.

Не бих волео, иако постоји могућност, да Црвена звезда опет буде у групи са Галатасарајем јер би то много отежало даљи развој ситуације – навео је министар.

Он је указао да проблем хулиганизма није само проблем у Србији, али да је свакој земљи њен проблем највећи.

То је глобални проблем и свака земља у својој могућности покушава да санира негативне догађаје. Србија је донела Закон о спречавању насиља на спортским теренима и недоличног понашања и он је строжији од многих закона у земљама Европе чак и од енглеског на који се сви позивамо – нагласио је Удовичић.

Он сматра да се Закон промењује и да судство ради све у његовој могућности, али да је у овом тренутку проблем дужине трајања судског процеса, те да би ту могао да буде простор где може да се учине побољшања.

Говорећи о недостатку новца у спорту , Удовичић је рекао да је његово министарство, министарство свих клубова којих у Србији има тренутно 11.600 клубова, од којих је активно 10.000.

– Не може се правити разлика између једног друштва и једног колектива од другог – рекао је министар и напоменуо да је Радничком данас укључена струја након што је министарство „контактирало све институције које могу да помогну”.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kakve strasti?
Jesi li Ti onaj veliki vaterpolo talenat partizana iz 2003-4 koji je kao zakleti Grobar I Partizanovac jos golobrado derle umeo da napravi razliku izmedju ljubavi I novca te ostavio instituciju I navijacku ljubav I pobegao u jedan manji klub bez velikih rezultata I osvijenih trofeja da bi I posle kada bi god menjao klub Ti I dalje isticao svoju ogromnu ljubav prema partizanu ali povratak u maticni klub nije bio realan.Zasto nije bio realan? zato sto si ti jedna za novac pohlepna osoba sto si posebno dokazao kada si otisao da igras u zagrebacku mladost kao sto je to nekada ucinio Ranko Stojic I Igor Milanovic a kada dode stani pani Igoru dobar Partizan. Kod tebe nema stani pani jer u najboljim igrackim god. umjesti da osvajas trofeje ti osvajas SNSu I sedas Velikom Vozdu u krilo I veoma predano radis na projektu unistenja "tvoje ljubavi" u svim mogucim sportovima. Neka ti je na cast"veliki Vanja" Ovo moje razmisljanje deli 90% partizanovaca.Ja sam Crno-beli 1953!
Gravediggaz
Ne manipulisite. Moze i bez navijaca da se igra. Nisu to neki kapaciteti da ne moze 50 policajaca da se uposli na sat i po vremena. Ne, ovim ti i tvoji novi napredni ortaci hocete da pokazete da vi kao nesto radite i brinete, medjutim, dopustili ste da 400 navijaca ode u Istambul bez nadzora i niste nasli odgovorne za taj takav odlazak mecki na rupu. Na kraju krajeva ispastaju Partizan, Novi Pazar, Vozdovac, ali ne i miljenica rezima. Njima se ne odgadjaju utakmice, a i ne zabranjuje se navijacima da se okupljaju.
cxx
Udovicicu, bruka i sramota na koji si ti (crveni) nivo spao.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.