Почетна / Ватерполо / Регионална лига

Велики успех Крагујевчана, Раднички у финалу регионалне лиге

Раднички је у финалу, први пут један српски клуб игра за трон регионалног такмичења
ФОТО: С. Сандић
Младост – Раднички 13:14 (0:2, 1:1, 5.2, 2:3 – 6:5)
Базен Сава. Судије: Обрадовић и Мишковић. Играч више: Младост 11 (3), Раднички 11 (5). Два играча више: Младост 1 (1). Петерци: Младост 1 (1), Раднички 1 (1).
МЛАДОСТ: Марцелић, Раду, Милош 1, Биљака 1, Лазић 1, Дашић, Букић 2, Бушље 1, Висковић, Бајић, М. Врлић , Јурлина, Ј.Врлић 2. Тренер: Бајић.
РАДНИЧКИ: Добожанов, Рашовић 2, Станојевић, Јанковић, Тохољ 1, Укропина, Бранковић 1, Пљеванчић, Миличић, Лукић 1, Панић, Тодоровски, Радуловић 2. Тренер: Стевановић.
Петерци: Раду 2, Букић, Милош, Лазић за Младост, Рашовић, Јанковић 2, Укропина и Лукић.

 

Потпуно заслужено, Крагујевчани предвођени сјајним Добожановим, требало је све да заврше у регуларном делу.

Кад се већ дошло до петераца показало се какав осећај има тренер Стевановић.У четвртој серији, кад је Младост имала плус од једног поготка, убацио је на гол Стефана Тодоровског који је зауставио ударац искусног Врлића.

Затим је у седмој серији вратио јунака сусрета на гол и Букић није успео да савлада Добожанова.

Прво полувреме у знаку јаких одбрана. Тешко се долазило до поготка. Добожанов је држао свој тим у игри, чекао да проради напад.

А то се догодило у трећем делу када је Раднички за два минута стигао 1:3 преко Рашовића и Радуловића.

Мучила се Младост, Бушље се запрепастио када је видео да је један његов шут завршио у мрежи Радничког.

На крају трећег дела Крагујевчани су имали 6:5 . Тохољ је са играчем више донео први пут два гола предности свом тиму.

Загрепчани су кренули на све или ништа, врло брзо су преко Врлића и Лазића изједначили. Стевановићев тим није клонуо, Лукић је искористио играча више, да би Букић из петерца изједначио на 8:8 тачно на половини последње четвртине.

До краја није било гола, мада је било узбуђења. Раднички је требало да има последњи напад али је Укропина неопрезно изгубио лопту па се велика шанса указала Младости.

Међутим, заустављен је ударац Букића у завршним моментима. Стигло се до описане завршенице и великог, заслуженог, тријумфа Крагујевчана.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Peconi
Gde su sada Djavoli da ih podrze,zasluzili su...
Peconi
Svaka cast,napravite im docek i sada...
Леки
А где то треба да будемо? Док је могло да се прати уживо базен је увек био пун навијача. За освојен куп прошле сезоне организован је дочек у Главној улици. Подршка навијача ватерполо клубу никад није јењавала!
Maki
Bravo Radnički
Žeki
Živeo Jadran Spalato
Zvezdas Sd
Iskreno nadao sam se. Bravo.... u finale pre ce pobediti Jug nego Mornar. Zivela Srbija
Леки
Е кад би могао и сутра још већ подвиг... Надам се да се наши ватерполисти нису превише истрошили против Младости...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.