Почетна / Ватерполо / Регионална лига

После ужаса у Сплиту, председник ЛЕН-а позвао Србе и Хрвате на јединство!?

У сусрет важном састанку огласио се председник ЛЕН која је такође осудила инциденте. Паоло Барели је челницима српског и хрватског послао писмо у ком позива на помирење
ФОТО: Н. Неговановић

Недавни покушај линча играча Црвене звезде изазвао је оштру реакцију српских клубова који инсистирају да до краја текуће сезоне ни један српски клуб не игра у Сплиту ни у кругу од 200 километара од центра немилих збивања.

Хрвати су одговорили на свој начин, па би судбина Регионалне Триглав лиге могла би да буде позната данас у Београду, после састанка Управног одбора такмичења.

Писмо преносимо у целости:

„Као што смо поновили у нашој званичној изјави ЛЕН, осуђујемо оно што се догодило, веома смо убеђени да неприхватљив чин мањине не сме да уништи велике везе две тако истакнуте ватерполо земаља као што су Србија и Хрватска.

Драги пријатељи, нико не зна боље од вас колики је дуг и понекад болан био пут којим сте путовали пре него што су ватерполо мечеви постали мирни сусрети где су напетости остале здраве, виђене само у базену, али више не на трибинама и дефинитивно не на такмичењима.

Упркос свему што се десило, убеђен сам да су обе ватерполо заједнице давно прихватиле једна другу и још увек могу да пруже руку, било када и било где.

Ваше бриљантно спортско ривалство остало је у оквирима фантастичних спортских спектакала и то сада не би требало да се мења.

Дозволите ми да вас замолим да решите ствари као истински спортисти, да преговарате у доброј вери, да пронађете заједнички језик као што сте то учинили протеклих година.

Ваши клубови и репрезентације ће се у наредним месецима и годинама често суочавати један са другим, сигурно у великим приликама када су у питању медаље.

Надам се да ће те утакмице понудити истинске празнике ватерпола као што је то био случај протеклих година.

Европска породица водених спортова би волела да вас види, а посебно ваше присталице и да наставите са добрим односима као и обично. Верујте у своју мудрост и праведност, као и увек” поручио је Барели.

Размимоилажења у ставовима дефинитивно постоје. Да ли ће да буду и превазиђене биће позато ускоро. Можда већ у понедељак.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Limeni
Ovaj gospodin očigledno ne poznaje situaciju na teritoriji bivše Juge.Posle svega kako sada da igramo?.Po njemu mi treba da ćutimo a oni da nas stalno maltretiraju i ponižavaju.I opet da igramo.Gospodine,nema više igre sa Hrvatima ni u kom sportu.Ni u klikerima.Sa tim je završeni.Neka oni igraju vaterpolo sa Crnogorsima,Slovencima,Bosancima.Uostalom neka igraju u Evropskoj uniji,a nas neka zaborave za večita vremena.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.