Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Митровић: Пружићемо максимум против Хрвата, па шта буде

Душан Мандић, изјавио је да је дуел Србије и Хрватске ватерполо класик који сви воле да гледају
ФОТО: ЕПА/Б. Чагањ

Капитен ватерполо репрезентације Србије Бранислав Митровић, изјавио је данас да очекује да наш национални тим пружи максимум у мечу четвртфинала Светског првенства против Хрватске.

Утакмица између Србије и Хрватске биће одиграна сутра од 16 сати у Будимпешти.

"Ово је прва озбиљна утакмица за нову екипу. Одличан је противник. Мотивисани и ментално максимално спремни можемо да им парирамо. Ми искуснији ћемо покушати да млађе колеге који је ово велики испит усмеримо на такмичарски пут и да екипу припремимо да пружи максимум, па шта буде. Генерално Хрвати примају мало голова. Одбрана отвара напад који тада функционише како треба. Тенденција је овде велики број искључења, тада је број погодака већи. Најбитније је да победимо", рекао је Митровић.

Српски ватерполиста Никола Јакшић је опрезан у прогнозама уочи меча са Хрватском.

"Имали смо квалитетне припреме. Најбитнија је ово утакмица на сваком такмичењу. Знамо шта треба, даћемо свој максимум. Видећемо колико то вреди. Променили смо саставе, врхунски тим су Хрвати и и даље. Биће јако тешка утакмица. Доста зависи од нас, али је све отворено", додао је Јакшић.

Један од адута нашег тима, Душан Мандић, изјавио је да је дуел Србије и Хрватске ватерполо класик који сви воле да гледају.

"Оба тима су претрпела велики број измена у односу на Токио. Знамо тежину четвртфинала. Морамо да будемо, пре свега психички спремни, јер физички јесмо. Познајемо их, знамо адуте, одлучује хладна глава", истакао је Мандић.

Страхиња Рашовић је велики оптимиста уочи меча четвртфинала СП.

"Дошли смо због ових дана одлуке. Верујем у свој тим. Једва чекам да почне утакмица. Играли смо на поцетку године, било је нерешено. Нема тајни, годинама уназад је то прави спектакл, сигуран сам да ће тако бити и у наредном периоду. Одлучиће жеља, мотивација, заједништво. Бодримо се и тако ће бити до краја. Јесте први пут овакав меч за нас, али понашамо се као да је стопрви", навео је Рашовић.

Ватерполисти Србије ће до меча са Хрватском одрадити још два тренинга, вечерас и сутра пре подне.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.