Почетна / Ватерполо / Репрезентација

ЕП у Сплиту: Ватерполисткиње Србије поражене од Шпаније

Почели смо добро, али наравно знали смо да нисмо исти ниво. Нисмо имале контролу у нападу, лако смо губиле лопте. То је резултирало лаким головима, а затим и падом концентрације и борбености, рекла је селектор Драгана Ивковић
ФОТО: ВСС/А. Крупанић

Женска ватерполо репрезентација Србије изгубила је данас од Шпаније 32:3 (6:1, 8:2, 8:0, 10:0), у утакмици првог кола Групе Б на Европском првенству у Сплиту. Два гола за Србију постигла је Нада Мандић, а један Илић.

Србија је повела 1:0, голом Мандићеве, а иста играчица погодила је за 2:8, док је Илић била стрелац при резултату 3:11.

У екипи Шпаније, европског шампиона и олимпијског вицешампиона, све играчице су се уписале у стрелце, а најефикаснија са пет голова била је Ирене Гонзалес Лопес.

- Почели смо добро, али наравно знали смо да нисмо исти ниво. Нисмо имале контролу у нападу, лако смо губиле лопте. То је резултирало лаким головима, а затим и пад концентрације и борбености. Толику разлику нисам очекивала и верујем да можемо много боље. Знамо Француску, играли смо два пута, тренирали заједно. Неће бити лако и мислим да ће пресудити глава - рекла је селектор Србије Драгана Ивковић.

Двоструки стрелац Нада Мандић рекла је да њена екипа у данашњој утакмици није показала све што зна.

- Можда најтежи ривал на првенству. Толико медаља имају. Мислим да је и Италија у том рангу, али верујем да ће бити боље. Ово није све што знамо, мислим да су и млађе играчице биле под тремом и да је сада и тај проблем решен. Француска је екипа против које уз Словачку тражимо пролаз. Добро ћемо се припремити и даћемо све од себе - навела је.

Њена саиграчица Христина Илић додала је да екипа мора боље да игра.

- Хладан туш. Морамо боље то је јасно. Сигурна сам да ће већ против Француске то бити игра коју желимо.

Репрезентативка Лолита Авдић рекла је да је Шпанија искуснија и боља и да је њена екипа дала све од себе.

- Важно је да против Француске одиграмо максимално добро, знамо их и сигурна сам да имамо шансе. Потребна нам је боља контрола лопте, комуникација и већи фокус. Надамо се.

Србија ће у другом колу у недељу од 10 часова играти против Француске.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.