Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Савић: Многи отписују Вразил, нисам сигуран да ће их Амери лако савладати (ВИДЕО)

Селектор Србије Дејан Савић рекао је да његови изабраници не одустају од високог пласмана на првенству света у Казању, без обзира што су освајањем Светске лиге у јуну осигурали учешће на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру
ФОТО: waterpolo-world.com

Српски ватерполисти у Казању су освојили прво место у Д групи и директно се пласирали у четвртфинале, где ће играти са победником сусрета осмине финала између Бразила и САД.

Наш циљ је медаља, а конкуренција је таква да њоме морамо да будемо задовољни. Видите и сами да, поред на папиру фаворизованих екипа, у конкуренцију улазе још Грчка, Аустралија, Америка и Бразил. То је већ поприличан број, уз констатацију да нема Шпаније – изјавио је Савић за сајт националног савеза.

Многи сматрају да је репрезентација САД сигуран ривал Србије у четвртфиналу, али Савић упозорава на могућа изненађења.

Видим да многи отписују Бразил, као и Канаду у дуелу са Италијом. Не бих био баш тако сигуран. За пролаз Црне Горе и Аустралије нема проблема, али овде ће бити велике борбе. Америка је испунила циљ на континенталним играма, овде игра растерећено, а селектор Дејан Удовичић нас одлично познаје. Изгубили смо од њих четири утакмице ове године и то није случајно. С друге стране, Бразил расте, већ има прву медаљу у историји, а у Рију ће посебно бити тежак противник за свакога. Немојте да ме питате за полуфинале у Казању, то је тако далеко – казао је Савић.

Оцењујући досадашње учешће на светском првенству, Савић је навео да је Србија имала добар ритам са Црном Гором и вратила се у игру против Аустралије.

Неки делови одбране били су добри, али нисам задовољан примљеним головима из игре, реализацијом играча више, осцилацијама. То морамо да поправимо – поручио је селектор државног тима, истакавши да је првенство у Казању квалитетно.

Добре утакмице, доста неочекиваних резултата, попут пораза Италије, ремија Кине и Бразила, одличних игара Аустралијанаца против Црне Горе и нас, затим Бразила против Хрвата. Штета што нема Шпаније и што Русија није конкурентнија у овом тренутку. Квалитет такмичења је врло висок и тако и треба да изгледа Светско првенство – закључио је Савић.

Андрија Прлаиновић је навео да су се он и саиграчи истрошили на мечу против Аустралије.

Увек је тако када играмо са њима. Сјајни су спортисти и били су близу изненађења. Морамо да подигнемо форму на ниво за медаљу и тада не верујем да има јачих екипа од нас. Али, то треба показати у базену – казао је Прлаиновић.

Четвртфинална утакмница првенства света између Србије и победника сусрета Бразил – САД игра се у уторак, 4. августа, од 20.30 сати.

 

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

aJDE
Ala ih namučiše,stvarno je stručnjak ovaj Savić !
milan
udrite amere i nogama i rukama i loptom
loli
selektor Dejan Udovičić nas odlično poznaje. Izgubili smo od njih četiri utakmice ove godine i to nije slučajno. ZATO STO SE BIJU DA SMO JEDNU DOBILI KO ZNA STA BI BILO OVAKO JE ZRTVOVAN RASOVIC OD DEJANA UDOVICICA velikog srbina
Sok
Ne lupaj ,podaviče ih Ameri,a mi nismo sigurni,za tebe je Vujas,genije !
karan zoran
oni su nauceni samo da mlate jer tako udovicic hoce nema veze ko si samo ga udri i kada ima i kada nrema loptu to je njegova taktika njegovi treninzi tako da tesko cemo sa njima
daw
Bravo momci vi ste svetlo srpskog sporta.....

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.