Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Европски или светски првак: Србија – Мађарска (20:30)

Стари добри дерби. Светски прваци Мађари и европски шампиони Срби вечерас на сцени „Алфред Хајош“ у 20.30

Улазнице распродате, подршка српској селекцији биће минимална у односу на пет-шест хиљада домаћих навијача. Тек је трећи такмичарски дан, вечерашњи резултат ће имати пре свега психолошки значај за даљи ток првенства.

– Не треба утакмицу Мађара и Француза узимати као мерило. Французи јесу напредовали, али слабија игра домаћина у прве две четвртине нас неће заварати – каже Живко Гоцић.

Гоцићев клупски друг из Солнока Стефан Митровић додаје:

– Уопште немамо притисак. Ако он постоји онда је на Мађарима. Прваци су света, публика је њихова, треба то да издрже. Са друге стране играли смо доста утакмица пред пуним трибинама које нам нису биле наклоњене. Сигурно ће то њима бити подршка, али њихов начин навијања није агресиван и уопште не може да утиче на нашу игру.

Наши репрезентативци су свесни да ће одлучити детаљи:

– Биће борбена, добра утакмица са великим надахнућем. Ко буде имао бољи дан, ко буде мирнији, хладније главе имаће више шанси да слави. Базен је храм ватерпола и подршка неколико хиљада навијача ће много значити Мађарима. Знам да нас хвале, али тиме желе да скину терет са себе. Само ћу да кажем да су прваци света – сматра Гоцић.

Никић велича квалитет ривала:

– Браћа Денеш и Данијел Варга играју одлично на првенству. Ту је и искусни леворуки опасни Мадараш. Они ће се, као и ми, дизати кроз турнир. Нама је највећи адут одбрана. Одатле све почиње, напад, контра, прилика за гол. Томе треба да тежимо.

Момци тврде да шампионат тек почиње:

– Таман посла да је ово неки финале пре финала. Има и да се игра и да се игра. Било би одлично да будемо први у групи, али смо спремни и за разигравање. Знамо да имамо квалитет на свакој позицији и да имамо изгледе да победимо- оптимиста је капитен Живко Гоцић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.