Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Организатори ЕП задовољни и организацијом и посетом у Арени

Директор предузећа „ЕП - ватерполо 2016” Дарко Удовичић рекао је да су организатори Европског првенства презадовољни досадашњом организацијом и посетом на утакмицама.
ФОТО: Н. Неговановић

Јако смо задовољни досадашњим делом првенства. Поносни смо на резултате мушке и женске репрезентације, поносни смо на посету. За сада све тече и преко плана и то је показатељ да Ватерполо савез Србије, заједно са републиком и градом, учинио праву ствар и направио спектакл у Арени – рекао је Удовичић на конференцији за новинаре у Београду.

Удовичић је навео да се нада да ће и до краја шампионата све протећи како треба и додао да је посета на утакмицама превазишла сва очекивања.

Посета превазилази сва наша очекивања. Импресивне се поподневне сесије, поготово када игра наша репрезентација. То је захвалност репрезентацији за све резултате у прошлости – рекао је Удовичић.

Он је истакао да је до првог дана Европског првенства продато чак 65 одсто карата за финале.

Капацитет Београдске арене за Европско првенство је 10.500 места, а Удовичић је објаснио да се за сваку поподневну сесију у продају пушта 5.000 до 6.000 улазница.

Удовичић је рекао и да ВСС има обавезу да обезбеди одређени број улазница за све федерације које учествују, за спонзоре, за играче...

ВСС води рачуна да испоштујемо уговор са ЛЕН-ом, морамо да обезбедимо 10 одсто улазница за сваку репрезентацију која учествује у поподневном програму и све док не потврде да ли хоће те карте ми не можемо да их пустимо у продају – рекао је Удовичић.

Новинаре је занимало да ли ће се повећати капацитет Арене за финални дан, односно да ли ће бити померена завеса која се налази између два базена.

Прво, постоје технички предуслови да би се то урадило. Друга ствар је шта бисмо добили ако то урадимо, а треће, морамо да објаснимо људима да видљивост са те стране не би била адекватна.Ми ћемо имати симулацију и видети која је видљивост и онда ћемо да се обратимо и кажемо - може или не може. Не желимо да кажемо људима: 'Ево имате карте, а видећете нешто или ништа'. Ако буду постојале техничке могућност да се то урадили, ми ћемо бити вољни да то урадимо. Ако не буде могло, одустаћемо.

Председник ВСС Милорад Кривокапић рекао је да се Србија до сада показала као добар домаћин.

Хиљаде позива је дневно и из земље и из иностранства, људи нам говоре да је ово најбоље организовано првенство до сада, и Европе и света... На утакмицама где се очекивало пар стотина гледалаца, као на мечу с Малтом, било је 11.000 људи. То се никада до сада није десило. Србија се показала као добар домаћин – рекао је Кривокапић.

Председник ВСС је истакао и да је на рачун те организације уплаћен новац из буџета.

– То се никада није десило да у јануару легну буџетске паре Министарства омладине и спорта. Министар Вања Удовичић и премијер су нам изашли у сусрет и уплатили паре пре рока. Од срца им се захваљујем.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Juznoprugas
Sve je to uzaludan posao dok mi dajemo pare a zabari maste brke!Dokle god Djani Lonci stari zabarski prevarant kroji kapu vaterpolu i gura svoje ljude nema tu perspektive.Nasa drzava je izmuzena za lovu.Neverujem da ce se vratiti taj ulozeni milion kroz ulaznice i sponzore?!Srbija je platila spektakl debelo nije nista dobila od LENA!U fudbalu kad udjes u LS ili odes na EP dobijes 5-15 miliona Evra.LEN je najgora Evropska sportska federacija jer je vode juzno Evropski prevaranti!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.