Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Јановић: Судије су нас брутално покрале против Србије у финалу!

Ватерполиста Црне Горе Никола Јановић рекао је да су судије у вечерашњој финалној утакмици Европског првенства у Београду против Србије „брутално покрале” његову екипу
ФОТО: М. Рашић

Жао ми је, носим горчину... Волео бих да могу да кажем много лепих ствари репрезентативцима Србије јер су то заслужили, то су сјајни момци, светски играчи и велики смо пријатељи. Све што су до сада освојили су заслужили, али вечерас нису. На бруталан начи смо покрадени, жао ми је због тога. Судијски пар није био на висини задатка, или је био на висини по неком њиховом циљу. Ужасно – рекао је Јановић новинарима после утакмице.

Ватерполисти Србије освојили су пред 16.000 људи у Београдској арени трећу узастопну титулу шампиона Европе, пошто су у финалу Европског првенства победили Црну Гору са 10:8.

Баш ми је жао. Као спортиста им честитам, али као човек сам разочаран. Организација је била феноменална, све је било супер, али ако је требало да се узме злато, то је требало да нам се каже пре, а не овако да се боримо и да играмо. Честитам мојим момцима. За нека сребра која смо освојили рекли смо да смо сами криви, али били смо бољи у финалу. Жао ми је што не могу рећи нешто лепше – рекао је Јановић.

Ватерполиста Црне Горе Млађан Јановић рекао је да је Србија заслужено победила, али да је суђење његовој екипи на турниру било катастрофално.

Две најбоље репрезентације су играле у финалу. Србија је заслужено славила пред оваквом организацијом и публиком. У ватерполу ништа слично није организовано. Заслужено су освојили, немамо шта да им замеримо. Суђење нам је било катастрофално, поготово у четвртфиналу против Италије, па у дуелу с Мађарском. Не желим да ставим мрљу на Србију, заслужила је злато. Али, на великим такмичењима као што је ово, или Олимпијске игре, мора да се води рачуна о суђењу – рекао је Јановић.

Репрезентативац Црне Горе Вјекослав Пасковић рекао је да ће његова екипа покушати да се реваншира Србији на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Није лако после овако тешке и напорне утакмице. Добрим делом смо контролисали меч, у појединим тренуцима можда су донете сумњиве судијске одлуке у њихову корист. Нисмо издржали да се вратимо у последњих неколико минута, честитам им. Било је част и задовољство играти у предивном амбијенту – рекао је он.

Очекујем да ћемо им се реванширати на наредним такмичењима, а то је већ овог лета у Рију. Ово ће нам бити ветар у леђа, имаћемо дуге припреме, више од два месеца. Са овом медаљом и истим еланом и жељом ући ћемо у такмичење на Олимпијским играма – рекао је Пасковић.

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Krstaš
Postojace Crna Gora dok je Lovcena i Durmitora, dok je mora pod Barom i Kotorom, dok je sunca i dok je Grahovca! Ne damo te Crna Goroo
барјак
Па наравно, са све нама Србима из Васојевића! ,,Свак је рођен да једанпут умре, част и брука живе довијека,, написа давно Владика Раде Томов, из Његуша код Цетиња.
salem
A gol ponisten Mitrovicu?
joco
Možda su sudije i grešile ali na kraju nisu uticale na rezultat ali kad već kukaš pogledaj snimak,Srbiji nisu dosudili bar dva čista peterca.
Gile
Naši su igrali loše,ali dovoljno da pobede ove veterane,oni nas na početku uhvatili na spavanju,pa ceo meč smo ih vijali dok ih nismo potopili,neće oni ni uzeti medalju u Riju,a ne da nas pobede,reći čoveka kao Janović nemaju težinu i neka glumi Mila...
enes np
Ovaj Nikola Janovic nije bas najbolje. Pre svega, promasili ste dve situacije u 4/4 sa igracem vise, promasili ste otvoren sutom zabicom preko gola. Pa i Srbiji je ponisten gol iz istog razloga kao i Crnoj Gori. Jednostavno niste imali snage da kraja parirate Srbiji, izgubili ste, pruzite ruku, sportski probajte da se revansirate i kraj. Ovako se samo srozavate vi pojedini kojima su sudije krive, a ne vi sami koji ste gresili kad je bilo najpotrebnije.,

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.