Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Делфини преко Американаца до првог места

Победом против америчке репрезентације Србија је са максималним учинком заузела прво место у Б групи финала Светске лиге и сутра ће за пласман у полуфинале играти против најслабијег тима у А групи, највероватније Јапана
ФОТО: В. Марковић

Србија - САД 10:8 (4:2,3:2,2:2,1:2)

Базен Хуџиу Јиншан лејк. Гледалаца: 500. Судије: Флахив (Аустралија) и Наумов (Русија). Играч више: Србија 4 (2), САД 10 (1). Два играча више: САД 2 (1).

СРБИЈА: Г. Пијетловић, В. Рашовић, Гоцић 1, Ранђеловић, Суботић, Д. Пијетловић 2, Убовић, С. Рашовић 2, Јакшић, Филиповић 2, Прлаиновић 2, С. Митровић 1, Б. Митровић. Селектор: Савић.

САД; Мозес, Данстејн 1, Вавић, Оберт 1, Релс, Купидо 1, Самјуелс, Азеведо 1, Бовен 2, Халок 2, Смит, Ман, Барон. Селектор: Удовичић.

 

Тешка утакмица пре свега физички са критериjумом суђења који је у најмању руку био чудан.

- Изгледа да ћемо морати да се привикавамо на овакав начин дељења правде - рекао је селектор Савић, који је добио жути картон због приговора.

Заиста је однос искључења чудан, а jош чудније је да је у прве две четвртине, када је Србија доминирала и имала предност и од четири гола (7:3) однос избачаја био 2:4.

У друге две четвртине Србија је добила само још два пута играча више док су Американци два пута имали по два играча више и шест пута по једног.

У првој четвртини до предпоследњег минута је било 2:2 да би тада Страхиња Рашовић за само пола минута два пута погодио мрежу Барона.

- Најважнија је победа. Имали смо све време резултат и контролу, а испало је на крају да бранимо тријумф. Мало смо пали у финишу али бодови нису измакли - рекао је старији од браће Рашовић.

У других осам минута мирна и боља игра нашег тима. Савић је много комбиновао, на беку су били и Гоцић и Душко Пијетловић. Филиповић је сјајниим ударцем погодио горњи угао за 5:2, потом је Пијетловић ко зна како успео да смести лопту у мрежу за 6:3, а онда се играчем више повећао на 7:3.

- Види се да нисмо најспремнији. Турнир сам по себи није битан резултатски мада увек идемо на победу. Добро је да смо победили, показали да смо права екипа када су нам се приближили - рекао је Пијетловић.

У првом нападу трећег дела Прлаиновић је у последњој секунди погодио гол, сада Мозеса за 8:4. И тада су почеле компликације.

Американци су почели да добијају играча више у серијама, прилику са двојицом вишка у базену су претворили у гол за 8:6 да би, сада последњем српском нападу у четвртини, Прлаиновић постигао гол за 9:6.

- Физички тешка утакмица са критеријумом суђења, који је био знатно другачији у односу на сусрет са Бразилом. Американци су напредовали од 2013, када их је преузео Удовичић, посебно млади играчи. У овом тренутку могу са сваким да играју па и са нама. Најважнија је победа и да смо се показали када су се приближили на само један гол - рекао је Прлаиновић.

У тој последњој четвртини није било гола пуна четири минута. Онда су врло брзо Оберт и Дунстејн смањили на 9:8. На два минута до краја Филиповић је лобом поставио коначан резултат. До краја није било промена иако је ривал још два пута имао бројчану предност.

- Идемо даље, за сада све по плану. Уморни смо, јаки су тренинзи - био је кратак Живко Гоцић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.