Почетна / Ватерполо / Репрезентација

Гоцић и Никић: Ставили смо круну на каријеру

Најтрофејнији српски ватерполисти Живко Гоцић и Слободан Никић поручили су вечерас да им је опроштајна утакмица од репрезентације била најтежа, али и да су на прави начин заокружили велике каријере.
ФОТО: Н. Неговановић

Гоцићу и Никићу, који су и кумови један другом, приређен је ревијални меч пред 2.000 гледалаца на Ташмајдану у дуелу Србије и Тима света (14:12).

Данас је било најтеже, тешко ми је и да причам, иако смо се спремали за ово седам дана. Дивна каријера је иза нас, ставили амо јагоду на шлаг и нисмо свесни шта нам се дешава. Пресрећан сам и драго ми је што сам после много година видео пуне трибине Таша – рекао је Гоцић новинарима после утакмице.

Досадашњи капитен „делфина” додао је да не жали ни за чим после богате каријере.

Освојили смо све. Нешто једном, нешто два, а нешто пет пута. Сећам се када смо 2002 дебитовали голобради, пролетело је време.

Никић је истакао да је јако емотивно доживео утакмицу, после које, као и Гоцић, није могао да сакрије сузе.

Скупиле су ми се емоције. Да ми је неки причао да ћу имати овакав крај не бих му веровао. Ово је била круна свега, доминирали смо последњих година и памтиће се ова генерација. Посебан је осећај бити део таквог тима – истакао је Никлћ.

Никић и Гоцић су се сложили да им је златна медаља на Олимпијским играма у Рију најупечатљивији детаљ у репрезентацији.

То је било наше последње такмичење, све је још свеже. Дефинитивно ћемо највише памтити Рио – поручили су заједно Гоцић и Никић, не искључивши могућност да једног дана се опробају у тренерским водама.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nena
Cestitke za osvojene medalje, a posebno za zlato u Riju. Zao mi je sto vas necemo gledati da ponovo branite boje Srbije. Mozda nas iznenadite pa ponovo zaigrate. Nikad se ne zna. Srecno i uzivajte sa svojim najblizim i najvoljenijim.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.